voetbalzone

Jeremie Frimpong neemt groot besluit over zijn nabije toekomst

Jeroen van Poppel02 okt 2023, 23:19
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:48
Advertentie

De toekomst van Jeremie Frimpong ligt bij Bayer Leverkusen, zo meldt Fabrizio Romano.

De 22-jarige rechtervleugelverdediger staat op het punt om een nieuw contract te ondertekenen, dat hem tot medio 2028 aan de Duitse topclub zal binden.

Frimpong werd vorig seizoen verkozen tot beste rechtsback van de Bundesliga en wordt al tijden gelinkt aan een overstap naar de absolute Europese top. De wingback laat belangstelling vanuit het buitenland echter links liggen.

Frimpong staat op een kruispunt in zijn voetballoopbaan. De rechtsachter ligt op dit moment nog tot medio 2025 vast. Indien hij zou weigeren om bij te tekenen, zou volgende zomer het laatste goede moment zijn voor Leverkusen om over te gaan tot verkoop. Dat zou een moment kunnen zijn voor Frimpong om een transfer te forceren.

Zover zal het volgens Romano niet gaan komen, want Frimpong staat op het punt om zijn verbintenis met liefst drie seizoenen te gaan verlengen. Daarmee wordt hij beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling in Duitsland.

Leverkusen betaalde in januari 2021 elf miljoen euro aan Celtic om Frimpong binnen te halen. De vleugelspeler dwong razendsnel een basisplaats af en is sindsdien niet meer weg te denken uit de formatie van die Werkself.

Frimpong staat op 103 officiële wedstrijden voor Leverkusen, waarin hij 13 goals en 23 assists produceerde.

Bezig met laden …