voetbalzone

Jetro Willems krijgt vuistslag van eigen fan; politie verricht aanhouding

Rian Rosendaal19 mrt 2023, 23:30
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2023, 23:30
Advertentie

De derby tussen FC Groningen en sc Heerenveen is in de slotfase stilgelegd door arbiter Serdar Gözübüyük. Boze supporters van de thuisclub gooiden uit woede voorwerpen op het veld en raakten zelfs slaags met onder meer Jetro Willems, die een vuistslag kreeg van een woedende Groningen-fan. Enkele raddraaiers werden afgevoerd door stewards.

Er ontstond rumoer op de tribune toen een supporter van Groningen het veld op wilde stormen. Een veiligheidscoördinator greep in en gaf gelijk aan dat er even moest worden gewacht met het hervatten van het duel. Daarna liep het volledig uit de hand op de tribunes. Onder meer Willems probeerde de boel tot bedaren te brengen, maar de linksback kreeg daarbij een vuistslag van een uitzinnig geraakte supporter. De medespelers van Willems probeerden hem weg te halen bij de boze menigte, waarna Gözübüyük de wedstrijd tijdelijk stillegde. De verdediger ging overigens na afloop het gesprek aan met enkele fans van de kwakkelende thuisploeg.

Na een afkoelingsperiode van ongeveer een kwartier kwamen beide ploegen weer het veld op in Groningen. ESPN-analist Kees Kwakman sprak in de catacomben schande van de ongeregeldheden tijdens de derby. De oud-speler van Groningen hoopt dat de relschoppers eens hard worden aangepakt, maar twijfelt of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. De supporters van de thuisclub zorgden in de twaalfde minuut overigens nog voor een fraaie sfeeractie.

Update 00:30 uur: de politie Groningen verricht een aanhouding
De politie van Groningen maakt bekend dat zondagmiddag een aanhouding is verricht naar aanleiding van het gewelddadige incident in de Euroborg. Een minderjarige jongeman wordt ervan verdacht een vuistslag uit te hebben gedeeld aan Jetro Willems. De aanhouding vond kort na de wedstrijd tegen sc Heerenveen plaats. Er is een tweede man aangehouden, eveneens op verdenking van mishandeling tijdens of rondom de wedstrijd.

Bezig met laden …