voetbalzone

Jetro Willems mogelijk snel terug in Eredivisie; Kwakman heeft twijfels

Bart DHanis11 feb 2023, 18:51
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2023, 18:51
Advertentie

FC Groningen is bij de zoektocht naar een nieuwe linksachter uitgekomen bij Jetro Willems, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De 28-jarige verdediger zit al sinds de zomer zonder club, toen zijn contract bij het Duitse SpVgg Greuther Fürth werd ontbonden wegens een zware knieblessure. Willems meldt zich maandag in Groningen om een aantal tests uit te voeren. Mochten de gesprekken en de tests positieve resultaten opleveren, is het de bedoeling dat Willems een tijdje gaat meetrainen bij de club.

Groningen is vanwege de blessure van Mads Bech Sørensen momenteel dun bezet op de linksachterpositie. De winteraankoop heeft zijn arm gebroken en is de komende periode niet inzetbaar, al is het niet uitgesloten dat hij dit seizoen nog in actie komt. De Deen kwam deze winter op huurbasis over van Brentford.

Willems, met 22 interlands voor Oranje, is geen onbekende voor de Eredivisie. De verdediger werd opgeleid door Sparta Rotterdam en verdiende in 2011 een transfer naar PSV, waar hij zes seizoenen lang van vaste waarde was. In Eindhoven won hij een keer de TOTO KNVB Beker en werd de geboren Rotterdammer twee keer kampioen van Nederland. Na zijn periode bij PSV speelde Willems bij Eintracht Frankfurt en Newcastle United. Twee jaar geleden vertrok hij naar Greuther Furth, waar hij vorig seizoen nog 24 wedstrijden voor speelde en waar zijn contract op 1 september vorig jaar werd verscheurd. In de periode daarna wist hij geen nieuwe club te vinden, al komt daar wellicht snel verandering in.

Groningen kwam eerder deze maand in het nieuws omdat de club technisch directeur Mark-Jan Fledderus de deur wees. Fledderus lag al langere tijd onder vuur bij de achterban vanwege de tegenvallende sportieve resultaten. De Trots van het Noorden staat momenteel een-na-laatste op de ranglijst. Zaterdagavond zal de formatie van Dennis van der Ree op zoek gaan naar aansluiting met nummer zestien FC Emmen. De club neemt het dan in Eindhoven op tegen PSV.

Reactie Dennis van der Ree
”Er gingen namen voorbij die eventueel nog een optie konden zijn in deze periode”, verklaart trainer Dennis van der Ree voorafgaand aan het uitduel met PSV aan Hans Kraay junior van ESPN. ”Of hij klaar is en fit om te spelen weet ik in ieder geval niet.” Kraay geeft gelijk aan dat Willems al zeven tot acht maanden geen wedstrijden heeft gespeeld. ”Ik heb zijn naam gehoord en in het verleden was het een heel interessante speler. Hij wordt maandag getest en als hij dan nog steeds interessant is, dan kunnen we gaan praten en kijken of het wat voor ons is”, aldus de Groningen-coach.

Kees Kwakman heeft zo zijn bedenkingen bij de interesse van Groningen in Willems. ”Hij zal zichzelf ongetwijfeld fit houden, maar of je dan wedstrijdfit bent.... Misschien aan het einde van het seizoen, dat je hem dan nog kunt gebruiken. Maar het kan ook voor het seizoen erna. Ik weet niet hoe goed en fit hij nog is. Hij is een tijdje uit beeld geweest, dus het kan voor de toekomst. En die linksbackpositie met die Määttä is niet heel erg sterk bezet.”

Bezig met laden …