voetbalzone

Jeugdopleiding Ajax levert grootste aantal profvoetballers in Europa

Peter Nusselder28 mrt 2013, 08:48
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2013, 08:48
Advertentie

Er was de afgelopen tijd nogal wat kritiek op de jeugdopleiding van Ajax, die er volgens onder meer Johan Cruijff niet meer in slaagde om spelers voort te brengen die het eerste elftal van de Amsterdamse club op een hoger niveau brachten. Toch is er ook goed nieuws voor de Ajax-opleiding.

/

Een Zwitsers onderzoek heeft uitgewezen dat er in heel Europa geen club is die meer profvoetballers heeft opgeleid, meldt De Telegraaf. Vorig jaar waren er in de verschillende Europese competities liefst 69 spelers die in de jeugd van Ajax hebben gevoetbald. De voorwaarde die de onderzoekers hieraan verbonden was dat een speler minstens drie seizoenen bij een club zat tussen zijn 15e en 21e jaar.

Achter lijstaanvoerder staat het Servische Partizan Belgrado tweede, gevolgd door Hajduk Split uit Kroatië. Barcelona, befaamd vanwege de talenten die opgeleid worden op La Masia, komt op de vierde plek. Onder de spelers die in het onderzoek genoemd worden en die Ajax de afgelopen jaren hebben verlaten bevinden zich onder meer Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Jan Vertonghen.

Bezig met laden …