voetbalzone

'29 jeugdspelers gingen naar Engeland en maar één haalde het eerste elftal'

Bart Kruyt13 dec 2014, 16:06
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2014, 16:06
Advertentie

Martin van Geel pleit voor een verandering van de regels voor 'homegrown spelers'. De technisch directeur van Feyenoord zag Rodney Kongolo op zestienjarige leeftijd naar Manchester City vertrekken en wanneer de Nederlander drie jaar bij the Citizens heeft gespeeld, mag hij worden ingeschreven als 'homegrown speler'. Daar klopt volgens Van Geel niets van.

voetbalzone

De directeur van Feyenoord heeft aan Edwin van der Sar gevraagd om dat bij de ECA aan de orde te stellen. "Rodney Kongolo is zestien en op zijn negentiende is hij een homegrown player. Ja zeg, dat moet anders", zegt Van Geel in het Algemeen Dagblad. "Verruim het naar vijf, zes jaar. Dan halen de clubs deze spelers niet op als ze zestien zijn, blijven ze bij ons, maken ze stappen, worden ze sterker."

"Die jonkies, ze verzuipen, er is niemand bij gebaat", meent Van Geel. "Ik heb het opgezocht, er zijn de afgelopen jaren 29 jeugdspelers naar Engeland getrokken, en er heeft er één het eerste elftal gehaald: Tim Krul bij Newcastle United." Nathan Aké probeert dit seizoen door te breken bij Chelsea, maar is momenteel geblesseerd.

Bezig met laden …