voetbalzone

‘Jochie van zeventien’ pijnigt Vitesse: ‘Het hadden er drie kunnen zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk23 mrt 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2014, 06:30
Advertentie

Richairo Zivkovic heeft een mooie week achter de rug. De zeventienjarige aanvaller van FC Groningen ondertekende afgelopen week een contract met Ajax per 1 juli en opende zaterdagavond de score in het thuisduel met Vitesse (3-1) winst). “Ik kreeg in de eerste helft nog twee grote kansen die erin hadden gemoeten”, erkent Zivkovic via de officiële kanalen van de noorderlingen.

voetbalzone

De vrijheid die Zivkovic kreeg was Peter Bosz een doorn in het oog, zo erkende de oefenmeester van Vitesse na afloop. “Er staat een jochie van zeventien in de spits. Die mag je als verdediger niet één keer voor de keeper laten komen. En dat kwam hij wel, omdat we slecht stonden te verdedigen.” Het tactische plan van Erwin van de Looi om met Zivkovic de ruimte achter de verdediging van Vitesse te bespelen, pakte goed uit. “Dat was één van de plannen. Je weet dat er tegen Vitesse veel ruimte ligt en daar ligt mijn kracht”, verzekerde de aanvaller van FC Groningen. “Lekker rennen, voetballen en proberen te scoren. Ik had ook het vertrouwen dat we zouden winnen.”

Zivkovic ondertekende deze week in Amsterdam zijn contract bij Ajax. "Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, maar nu ben ik vooral blij met de overwinning van FC Groningen. Ons doel is het halen van de play-offs om Europees voetbal”, vertelde de talentvolle jeugdinternational aan FOX Sports. “De afgelopen weken ging het minder, dus deze overwinning is een mooie opsteker. Als we de play-offs niet halen dan zal dat een behoorlijke teleurstelling zijn.”

Bezig met laden …