voetbalzone

Joël Drommel baalt van vraagprijs: ‘Ik vind dat een beetje aan de forse kant’

Dominic Mostert19 mrt 2021, 21:58
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2021, 21:58
Advertentie

Joël Drommel betreurt de vraagprijs die FC Twente voor hem hanteert. Donderdagochtend schreef Voetbal International dat de club een bedrag van 6,5 miljoen euro verlangt voor de keeper, waardoor een akkoord met PSV ver weg lijkt. Zelf heeft Drommel al overeenstemming bereikt met zijn mogelijke nieuwe club en in Eindhoven ligt een contract tot medio 2026 klaar.

Na het 0-0 gelijkspel tussen sc Heerenveen en FC Twente van vrijdagavond wordt Drommel gevraagd naar de moeizame onderhandelingen. "Je leest het elke keer in de media, het komt elke keer terug. Het ligt niet aan mij, de clubs moeten eruit komen. Ik moet geduldig zijn en me focussen op Twente. Ik heb er geen grip op, dus kan er niets aan doen", beseft hij in gesprek met ESPN. De vraagprijs van ruim zes miljoen euro maakt de situatie niet makkelijker. "Ik vind dat een beetje aan de forse kant, maar ik kan er niet veel over zeggen."

Het Eindhovens Dagblad schreef donderdagochtend dat het eerste bod van PSV op Drommel 2,5 miljoen euro bedroeg, waarna de Eindhovenaren zich uiteindelijk met 3,5 miljoen euro in Enschede meldden. Dit leek genoeg, omdat de zaakwaarnemer van Drommel op basis van een eerdere mededeling van FC Twente-directeur Paul van der Kraan de indruk had gekregen dat dit afdoende was. Dat Twente ruim zes miljoen euro wil overhouden aan de verkoop, zorgt volgens de regionale krant voor grote teleurstelling op de burelen van PSV.

Vrijdagavond werd de vermeende vraagprijs ook besproken bij Veronica Inside. Johan Derksen wees erop dat Drommel nog maar tot medio 2022 vastligt in Enschede en noemt de vraagprijs 'lachwekkend'. "Dat betaalt PSV ook niet. Daardoor zadel je Drommel met frustratie op. Die kan niet meer een jaar gemotiveerd keepen bij Twente, want hij is dan in zijn eer aangetast en voelt zich belazerd", meent Derksen. "Zoiets moet je in alle redelijkheid oplossen. Natuurlijk mag je een beetje onderhandelen, maar 6,5 miljoen, kom op. Ik vind 3 miljoen voor iemand met een contract van een jaar een heel redelijke prijs. Je weet niet eens of hij daar in de basis komt."

Bezig met laden …