voetbalzone

Joël Drommel is akkoord met PSV; VI noemt verwachte transfersom

Dominic Mostert12 mrt 2021, 10:23
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2021, 10:23
Advertentie

Joël Drommel heeft een persoonlijk akkoord bereikt met PSV, zo bericht Voetbal International vrijdagochtend. De keeper van FC Twente is nu in afwachting van een akkoord tussen beide clubs, dat naar verwachting dit weekend nog volgt. Vervolgens is de baan vrij voor Drommel om een meerjarig contract te ondertekenen in Eindhoven.

De transfersom komt naar verwachting uit rond de 3,5 miljoen euro. Drommel beschikt over een aflopend contract, al heeft Twente de optie om die verbintenis met een jaar te verlengen. De 24-jarige keeper moet de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen worden van technisch manager John de Jong van PSV. De Telegraaf meldde onlangs nog dat er ook belangstelling van Red Bull Salzburg was voor Drommel, maar zijn voorkeur gaat uit naar een transfer richting de Nederlandse top.

Mocht Drommel inderdaad naar PSV gaan, dan zal de club de situatie van eerste keeper Yvon Mvogo tegen het licht houden. De Zwitsers international is tot aan de zomer van 2022 gehuurd van RB Leipzig en Drommel maakte al duidelijk dat hij FC Twente niet wil verlaten om elders tweede keus te zijn. “Ik ben 24, ik wil blijven spelen en me blijven ontwikkelen. Dat moet als eerste keeper zijn. Het hele plaatje moet perfect zijn", aldus de keeper vorige maand.

PSV ziet reservekeeper Lars Unnerstall juist de omgekeerde weg bewandelen. Unterstall maakt na dit seizoen transfervrij de overstap naar De Grolsch Veste en tekende tot aan de zomer van 2025. Drommel speelde tot nu toe 81 wedstrijden op het hoogste niveau namens FC Twente. Hij maakte in het seizoen 2015/16 zijn debuut namens de Tukkers en maakte in 2018 de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie mee. In 2019 promoveerde Drommel met Twente. Hij wordt geroemd om zijn meevoetballende kwaliteiten, iets waar PSV-trainer Roger Schmidt veel waarde aan hecht.

Bezig met laden …