MeslierImago

Joël Piroe lijkt goud waard voor Leeds United, maar dan komt Meslier met een hilarische blunder

Lars Capiau04 okt 2024, 23:27
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2024, 23:27

Leeds United en Sunderland hebben een vrij krankzinnige voetbalwedstrijd besloten met een puntendeling. Lang leek Leeds - mede dankzij Joël Piroe - op weg naar de zege, maar de eigen keeper, Illan Meslier, blunderde enorm in de blessuretijd: 2-2.

Bijzonderheden:

Leeds, dat met Piroe en ook Pascal Struijk aan de wedstrijd begon, keek na negen minuten al tegen een achterstand aan. Chris Rigg (17) was het eindstation van een fantastische Sunderland-aanval: 1-0.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Piroe kopte na een haarfijne voorzet van voormalig Feyenoord-target Wilfried Gnonto tegendraads binnen: 1-1. Diezelfde Gnonto leverde ook de assist bij de tweede Leeds-treffer. Ditmaal was Junior Firpo de gevierde man.

Zo leek Leeds af te stevenen op de overwinning, maar in de slotminuut ging het op uiterst curieuze wijze alsnog mis. Meslier zag de bal na een mislukte voorzet doodnormaal op zich afkomen, maar tastte onbegrijpelijk mis: 2-2.

Sunderland - Leeds United 2-2

9' 1-0 Chris Rigg

22' 1-1 Joël Piroe (assist: Wilfried Gnonto)

56' 1-2 Junior Firpo (assist: Wilfried Gnonto)

90+7' 2-2 Junior Firpo (e.d.)