voetbalzone

Joël Veltman laat het aan Erik ten Hag over: ‘Het is allang geen geheim meer’

Daniel Cabot Kerkdijk18 sep 2019, 07:15
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019, 07:15
Advertentie

Op zijn favoriete positie bracht Joël Veltman dinsdagavond de wedstrijd van Ajax tegen Lille OSC tot een goed einde. “Het is allang geen geheim meer dat ik het liefst centraal achterin sta”, zei de verdediger na de gewonnen eerste groepswedstrijd in de Champions League (3-0). “Maar als rechtsback kan ik ook uit de voeten.”

“Is de trainer gek als hij mij uit het centrum van de verdediging haalt? Nou, dat weet ik niet”, vroeg Veltman zich openlijk af in gesprek met het ANP. “Ik kan me ook wel eens een wedstrijd tegen PSV herinneren dat ik als rechtsback tegenover Hirving Lozano stond. En volgens mij deed ik het laatst in die wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook best aardig als rechtsback.”

Vorig jaar opende Ajax de groepsfase van de Champions League ook met een zege van 3-0. Vier dagen na de zege op AEK Athene volgde een kansloze nederlaag tegen PSV (3-0) in Eindhoven. Komende zondag is Ajax ook weer te gast in het Philips Stadion. “We kunnen er daar voor zorgen dat we in de Eredivisie eens een keer niet in de achtervolging moeten”, zei Veltman. “Al laten onze resultaten in Eindhoven zien dat we het niet makkelijk zullen krijgen.”

“Ik denk dat PSV een beetje hetzelfde gaat spelen als Lille. Ze spelen thuis, dus misschien gaan ze even druk zetten. Maar daarna zullen ze denk ik een beetje inzakken en de snelle aanvallers aan het werk zetten.” Veltman kwam dit seizoen in tien officiële duels van Ajax binnen de lijnen en miste geen minuut van deze reeks. Tussendoor maakte hij ook nog eens zijn rentree als Oranje-international, negentig minuten in en tegen Estland (0-4).

Bezig met laden …