Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joey Veerman onthult welke twee dingen Ronald Koeman zei in de rust van Nederland - Turkije

Laatste update:

Ronald Koeman vond het Nederlands elftal bijzonder slordig aan de bal in de eerste helft van het kwartfinaleduel met Turkije. De bondscoach uitte zijn ongenoegen daarover in de kleedkamer, zo vertelt Joey Veerman na afloop in de mixed zone.

Veerman viel na ruim zeventig minuten spelen in voor Tijjani Reijnders. Enkele minuten voor zijn invalbeurt had Stefan de Vrij de bevrijdende 1-1 binnengeknikt.

Dat doelpunt zorgde er overigens niet voor dat Veerman met andere instructies het veld zou betreden. “Omdat je gewoon wil doordrukken. Je voelt ook op het veld dat het jouw kant op valt.”

Oranje werd in de eerste helft flink aan het wankelen gebracht door Turkije. Via een voorzet achter bij de tweede paal kwamen zij dan ook op voorsprong. In de rust bracht Ronald Koeman Wout Weghorst in de ploeg. Het sorteerde het nodige effect.

“Wat Koeman in de rust zei? Dat we niet zo slordig aan de bal moesten zijn, en dat we eromheen moesten spelen”, aldus Veerman. In vergelijking met het duel met Roemenië had Nederland het tegen de Turken een stuk lastiger.

Veerman duidt waarom. “Ze gaven ons veel ruimtes, een beetje aan de zijkant, in die half spaces. Maar ik denk dat we iets te weinig diepte hadden vandaag, waardoor we te lang eigenlijk breien met de bal aan de voet. Daarom kwamen we er niet echt doorheen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Reinders viel me een beetje tegen. Veerman had van mij eerder gebracht mogen worden. Zit toch meer voetbal in.

7 juli 2024 om 07:49

Vond Veerman op 1 keer gevaarlijk balverlies na best goed invallen met goede strakke passing. Daar zit nog best muziek in na z’n falen tegen Frankrijk.

7 juli 2024 om 08:09

Dat kwartiertje dat hij inviel tegen Frankrijk?

7 juli 2024 om 08:38

Je zou bijna niet begrijpen wat hij bedoelt hè!

7 juli 2024 om 09:49

Bedoel natuurlijk Oostenrijk. Het was nog vroeg..

7 juli 2024 om 07:50

Reijnders was veel te veel aan het pielen en postbode spelen. Maar wat was er bij vlagen ongekend weinig beweging zeg.

7 juli 2024 om 07:59

Vond ik ook. Je ziet dan ook dat ze elkaar tussen de linies niet durven aan te spelen. Elk balletje gaat dan terug in plaats van naar voren..reijnders bood zich ook zelden aan. Eerste kwartier was dat heel anders.

7 juli 2024 om 08:36

Veerman werd in de laatste minuten volledig overlopen. De rede dat Turkije zulke grote kansen kregen, komt mede omdat Schouten en Veerman nauwelijks een duel winnen. En Veerman kwam overal een stap te laat. Reijnders was slecht vandaag, maar in tegenstelling tot een Schouten loopt hij wel overal met een man mee. Die man maakt zoveel vuile meters ook omdat Xavi niet of nauwelijks mee terug verdedigd.

7 juli 2024 om 10:27

Precies dit... onze middenveld met Veerman leek bij bepaalde momenten niet meer te bestaan. Zo makkelijk kwamen ze erdoor

7 juli 2024 om 10:31

Nee ze werden overlopen omdat er voorin geen druk op de bal gezet wordt en terug verdedigd wordt. Daardoor stonden ze steeds tegen een overmacht aan spelers. Het is gemakkelijk om het middenveld de schuld te geven als de voorhoede verzaakt. Veerman viel prima in en sloeg met zijn goede passing af en toe nog een station over waardoor er wat snelheid kwam in het spel en de Turken verrast werden. En als Koeman eerder Xavi had gewisseld voor Frimpong had Veerman met zijn passing hem ook kunnen lanceren.

7 juli 2024 om 10:53

Ongelofelijk dat Veerman zelfs hier de schuld van krijgt..

7 juli 2024 om 11:36

Als je zelf hebt gevoetbald dan weet je dat je als middenvelder een kanloze pot speelt op het moment dat de aanvallers of verdedigers verzaken in het druk zetten. Dat noemen ze ook wel 'zwemmen'. Als de linies voor of achter je niet goed meebewegen dan worden de ruimtes te groot voor het middenveld en wordt het gewoon een kansloos verhaal.

Heb Schouten trouwens heel veel duels zien winnen en ook veel onderscheppingen.

7 juli 2024 om 11:47

Asianexpert is in elk topic bezig om Schouten en Veerman naar beneden te halen. Het lijkt me meer clubvoorkeur en haat dan daadwerkelijk een conclusie op basis van deze of vorige wedstrijden

Wat vooral opvalt zijn dat het allemaal van die half zachte ziekenhuisballetjes zijn die Oranje naar elkaar geeft. Dit al het hele toernooi lang. Gewoon een strakke pass in de voeten zie je nauwelijks.

7 juli 2024 om 08:39

Doen ze soms express om de tegenstander te 'lokken', maar als de 2de bal tussen de linies dan ook van die ziekenhuisballen zijn. Tja, dan loop je achter de feiten aan.

7 juli 2024 om 10:53

Je eigen spel vertragen om de tegenstander te lokken werkt toch juist averechts? Je komt positioneel daardoor in de problemen richting de tweede zone omdat de tegenstander tijd heeft om alle passlijnen dicht te lopen, waardoor je blijft breien ohne ende.

Het doel van lokken is juist om ruimte te creëeren, maar door slappe balletjes geef je juist hun tweede linie om positioneel te corrigeren tov de eerste linie die druk zet. Rare uitleg.

Veerman komt in een wedstrijd als deze ook gewoon structureel tekort. Wint nauwelijks een duel en heeft geen 'over mijn lijk' mentaliteit. Net als Schouten een typische mooi weer voetballer. Alleen beschikt Schouten over meer kwaliteiten dan Veerman.

7 juli 2024 om 08:53

Lol, veerman is juist belangrijk, toen hij erin kwam ging het tempo omhoog en werden de passies gegeven. Hij kwam ballen halen bij van dijk omdat van dijk weer eens niemand durft aan te spelen.
Reijnders viel zwaar door de mand, die speelde als Wijnaldum!

7 juli 2024 om 10:19

Jij hebt er weinig sushi van gegeten wat betreft voetbalkennis. Schouten is een van de betere middenvelders welke momenteel fit is voor het NL elftal. Schouten is een ander type voetballer dan een Nigel de jong. Qua speelstijl vergelijkbaar met busquets vind ik (ook een mooi weer voetballer?)

Depay en Bergwijn komen allen in de bal. Het mag duidelijk zijn dat zij het niet hebben laten zien.
Ik zou Depay eruit halen voor Zirkzee en of je verder met Bergwijn of Malen op rechts speelt is bij mij om het even.
Simons gewoon op 10 laten staan.

7 juli 2024 om 12:06

Zirkzee....

Fijn voor Joey dat zijn invalbeurt van gisteren veel sterker was dan zijn spel tegen Frankrijk. Moet weer wat goeds doen aan zijn zelfvertrouwen.

Veerman had een paar goede ballen, maar hij dekte een Turkse speler op een meter op 4 waardoor er voorgezet kon worden, daar kwam die levensgrote kans uit die Verbruggen stopte. Veerman werd daarna uitgekafferd door Dumfries. Veerman heeft gewoon totaal GEEN duelkracht en is gewoon bang om zijn poot uit te steken. Gewoon waardeloos want dat is gewoon een kwestie van mentaliteit, jezelf ervoor gooien en alles doen om die pot te winnen. En Veerman heeft dat niet. Ongeschikt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren