voetbalzone

Johan Cruijff Schaal voor het eerst in historie volledig 'uitverkocht'

Matthijs van Laar03 aug 2012, 09:08
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2012, 09:08
Advertentie

Het duel tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal zal zondag worden bijgewoond door 53.000 voetbalsupporters. Dat betekent dat de Amsterdam ArenA voor het eerst in de historie van de prijs volledig afgeladen zal zijn. Beleid van de KNVB, zo geeft competitiemanager Gijs de Jong van de voetbalbond toe. “Het mag niet zo zijn dat de ArenA voor de helft gevuld is als de landskampioen en bekerwinnaar het tegen elkaar opnemen”, zegt hij in gesprek met Sp!ts.

/

De KNVB zag de afgelopen jaren met lede ogen aan hoe het stadion vaak grotendeels leeg bleef tijdens de traditionele seizoensopening. “We willen niet langer afhankelijk zijn van de traditionele clubsupporters, daarom hebben we de Johan Cruijff Schaal voor een breder publiek interessant gemaakt”, aldus De Jong. “De bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ, waarbij alleen kinderen en hun begeleiders aanwezig mochten zijn, was daarvoor een belangrijke inspiratiebron.”

En dus zal de ArenA zondag wel vol zitten. Amateursclubs konden voor hun jeugd kaartjes bestellen, terwijl het traditionele schoolvoetbal tegenwoordig wordt gesponsord door een supermarktketen, die tevens kaartjes mag weggeven. Ook vrijwilligers en kampioenselftallen uit het amateurvoetbal zijn wederom welkom. “Zo hoort het, deze wedstrijd moet een voetbalfeest zijn”, besluit De Jong.

Bezig met laden …