Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman moet Atalanta-middenvelder Teun Koopmeiners zeker meenemen naar het EK in Duitsland, zo zegt Johan Derksen vrijdagavond in Vandaag Inside. De Snor is onder de indruk van de prestaties van de 26-jarige middenvelder in de Serie A en Europa League.

Volgens presentator Wilfred Genee ziet men in Italië Koopmeiners als ‘een soort halfgod’. Het spel van de linkspoot uit Castricum kan ook Derksen wel bekoren. “Het is voor mij een grote verrassing dat hij vanuit zijn AZ-niveau direct heeft kunnen aanhaken daar. Bij AZ vond ik het een beetje een speler die de duels ontliep en enkel teerde op zijn fluwelen techniek en goede trap.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik moest het nog maar zien hoe dat onder druk zou gaan in Italië”, gaat Derksen verder met zijn betoog. “Maar hij redt het moeiteloos. Hij doet het hartstikke goed!” Koopmeiners was dit seizoen al goed voor 14 doelpunten en 6 assists in 44 officiële wedstrijden namens Atalanta.

Derksen concludeert dat Koopmeiners zijn koffers alvast kan gaan inpakken voor zijn derde eindtoernooi met Nederland. “Daar kun je nu niet meer omheen. Ik kijk vol bewondering naar hem, die jongen doet het echt goed. En je kunt niet zeggen dat het allemaal lullige wedstrijdjes zijn die hij speelt.”

Frank de Boer nam Koopmeiners tijdens het EK van 2021 voor het eerst mee naar een eindtoernooi. De middenvelder zat tweemaal bij de wedstrijdselectie, maar kwam uiteindelijk geen minuut in actie. Tijdens het WK van 2022 vertolkte Koopmeiners een grotere rol bij Oranje.

In totaal kwam Koopmeiners in Qatar 215 minuten in actie, verdeeld over de vijf wedstrijden die Nederland speelde tijdens het WK. Vooral zijn assist in de verloren kwartfinale tegen Argentinië zal de Oranje-fans nog lang bijblijven.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

WK 2023? Heb ik gemist denk ik.

Koopmeiners moet je in de basis zetten en op de positie zoals hij speelt in Italie. Met een middenveld Frenkie, Reijnders en Koopmeiners kan je echt wel aankomen.

4 mei 2024 om 10:35

Oh daarom won Messi de Ballon d'Or van vorig jaar. Omdat ie het WK in 2023 won. Ik kon het al niet verklaren.

Ala ik m zie voetballen bij Atalanta denk ik ook dat ie mee moet, maar als ik kijk naar zijn wedstrijden in Oranje dan word ik daar niet zo vrolijk van.

4 mei 2024 om 10:41

Maar dat geldt voor zoveel jongens als ze spelen in Oranje. Misschien ligt het ook wel aan diegene die de poppetjes neerzet.

4 mei 2024 om 10:41

Net als bij alle anderen dan denk ik, want in Oranje haalt bijna nooit iemand zijn clubniveau.

4 mei 2024 om 10:54

Misschien ligt het niveau daarom wel hoger bij Oranje dan wij denken 😉

Verder is het ook een stukje hiërarchie/vertrouwen wat betreft Koopmeiners. Bij Atalanta neemt hij alle corners en vrije trappen en wordt hij de belangrijkste speler gemaakt.

4 mei 2024 om 13:13

Bondscoach zijn is een vak apart. Je hebt geen tijd om echt een systeem in te slijpen tot op detailniveau. Je moet een winnende formatie samenstellen op basis van wat je hebt en dat lijkt toch lastig genoeg. Daarbij moet je om die reden ook bepaalde harde keuzes maken en dat durft Koeman niet met het kliekje spelers dat er nu is.

Dit was voor mij al heel lang duidelijk. In Nederland kijken we teveel naar de Nederlandse competitie. Vaak leuke spelers maar voor de top moet je naar het buitenland kijken

4 mei 2024 om 13:28

Waarom spelen die top spelers van je dan niet top?

Beste opstelling Nederland:

Gakpo - Zirkzee - Simons
Koopmeiners
Reijnders - F. de Jong
Aké - Van Dijk - Van de Ven - Frimpong
Bijlow

Duo Frimpong en Simons op rechts is denk ik levensgevaarlijk. Als je afspreekt dat Aké wat behoudender speelt dan kan dit heel goed werken.

Maar goed, Koeman is laf en houdt vaak vast aan dezelfde spelers en formatie. Het oproepen van Wijnaldum bijvoorbeeld, terwijl je zoveel goede middenvelders hebt tegenwoordig, was belachelijk. De formatie 5-3-2 is verschrikkelijk voor oranje. Ze komen daardoor zelfs tegen de kleinste landen niet aan degelijk voetbal toe. Memphis Depay grossiert in balverlies en vervelend gedrag steeds weer. Ik kijk niet uit naar het EK om die redenen.

4 mei 2024 om 10:48

Ik heb heel veel tegen hoe Ronald Koeman speelt. Maar met de opstelling van jou moet je er elke wedstrijd minimaal 6 maken om een resultaat te halen. Want je gaat aan de rechterkant compleet overlopen worden.

4 mei 2024 om 10:57

Schouten/Gravenberch of Q. Timber voor De Jong (die is toch geblesseerd of niet wedstrijdfit). En dan J. Timber of De Ligt voor Vd Ven. Ook een ander keepertje mag wel. Verder prima.

4 mei 2024 om 12:55

Ik vind Koeman niet alles, maar ik moet bekennen dat ik niet hoop dat jij of Henkie ooit bondscoach wordt.

4 mei 2024 om 15:40

Kom dan met een beter alternatief.. Je moet ook zoeken naar balans in het elftal. Oja ik zou ook Malen ipv Gakpo erin zetten.

4 mei 2024 om 10:57

5-3-2 een hekel aan hebben en dan aankomen met Frimpong. Dumfries is een betere back in een 4-3-3.

4 mei 2024 om 10:59

Ik zou zelf beginnen met Verbruggen opstellen, Bijlow hoort namelijk op basis van dit seizoen niet eens in Oranje thuis.
Frimpong rechtsback is smaak, ik zou voor Dumfries gaan die echt een knokker is en een absolute winnaar en we al genoeg watjes in het elftal hebben.
Op dit moment zou ik altijd De Vrij of De Ligt boven Van de Ven verkiezen.
Middenveld is wel oke.
Ik zou Simons gebruiken voor invalbeurten en Malen de voorkeur geven op rechtsbuiten.
En Depay erin i.p.v. Zirkzee.

4 mei 2024 om 11:25

Naja gelukkig ben jij geen bondscoach, ik zou bijlow in alle tijden opstellen. is gewoon buiten ze blessures om de beste Nederlandse keeper.

4 mei 2024 om 11:39

Depay is inmiddels een volle maand geblesseerd en was daarvoor er al lang uit. Als hij überhaupt mee gaat zal dat naar mijn inziens voor de bank zijn als hij zich tenminste goed kan gedragen in die rol. Ik verwacht dat Zirkzee en Brobbey om de plek als centrumspits zullen strijden. Neemt niet weg dat Depay nog steeds van toegevoegde waarde kan zijn zoals Maradona dat ooit bij Argentinië deed.

Zoals Koeman al zei kunnen we waarschijnlijk met een heel aardige selectie naar het EK. Ik acht ons als een gevaarlijke outsider voor de titel. Als we Frankrijk kunnen verrassen in de poulefase dan gaan we een heel eind komen.

Ik verwacht daarbij ook een belangrijke rol voor Teun die de nodige grinta kan brengen wat hoger op het veld en een traptechniek heeft waar zijn medespelers graag gebruik van zullen maken.

4 mei 2024 om 11:56

Zirkzee heeft nul interlands en Brobbey maar eentje, ik ga ervan uit dat die er niet bij zitten tenzij blessures.

4 mei 2024 om 12:06

Zirkzee of Brobbey moet gewoon in de basis joh in plaats van Memphis op het EK, die worden met hun ervaring zo topscorer in Duitsland..

4 mei 2024 om 12:27

Dat is jouw mening, maar daar ben ik het ook totaal niet mee eens. Bijlow is een prima keeper, maar door zijn (helaas) vele blessures niet geschikt als betrouwbare sluitpost voor een nationaal team. Verbruggen is jong, heeft het goed gedaan en zou ik daarom de voorkeur geven.

4 mei 2024 om 12:56

Zirkzee heeft wel alles om veel beter te worden dan Depay. Ik vind dat nu al wel. Maar om een fitte Depay kan je niet heen in Oranje. En na dit EK hebben we eindelijk weer een echte topspits voor de komende jaren met Joshua Zirkzee

4 mei 2024 om 13:05

Naja Verbruggen laat het al een tijd op een hoger niveau zien. Bijlow laat het in de Eredivisie zien, wat Europese potjes en voor de rest is hij geblesseerd. Je gaat toch geen keeper meenemen die altijd geblesseerd is.

4 mei 2024 om 11:06

1 aanvallende kant en de andere kant standaard behoudend laten spelen is simpel te verdedigen. Jouw linksbuiten staat dan op een eiland. Je moet kunnen varieren over links en rechts. Los daarvan is dit rechts verdedigend veel te aanvallend.

4 mei 2024 om 12:19

Precies, wat Schubert zegt. Bijlow zou ik hoogstens al 2e keeper meenemen. Zijn vervangers deden het prima en zijn betrouwbaarder. Qua spitsen Zirkzee, Malen, Depay en Weghorst mee.

4 mei 2024 om 12:57

In plaats van Weghorst zou Brobbey ook nog kunnen. Al is dat inderdaad om het even

4 mei 2024 om 13:29

Ik zal hoe dan ook, de vrij, de ligt, van dijk en Ake altijd opstellen in de verdediging en en Frenkie op middenveld. Keeper blijft een dingetje, maar Bijlow? Laten we dat ff gewoon niet doen

Vond Koeman in zijn Southampton tijd echt een toptrainer.
Hij had natuurlijk wel spelers als Tadic, Mane, Van Dijk, Ward-Prowse, Pelle en noem maar op.

Hij rouleerde daar en beetje hoe Slot nu doet, liet hij iedereen goed spelen.
Zelfs een Cuco Martina kon mee.

Na zijn Barca tijd en nu bij het Nederlandse elftal lijkt het een hele andere trainer.
Wijnaldum oproepen kwam hem op veel kritiek te staan. Wat natuurlijk helemaal terecht is.

Ik zou eerder Koeman bij Ajax nu zien, waar die de basis weer terug brengt dan in het Nederlands elftal.

Spel is matig en selectie is redelijk. Hij moet echt de juiste keuzes maken en aanvallend voetbal erin brengen.

Verdediging en middenveld is goed, aanval is drama.

Koopmeiners verdient wel een kans, maar ik zou toch voor Reijnders en Frenkie gaan en dan iemand op 10. Weet niet of dat wat voor Koopmeiners is.

4 mei 2024 om 11:59

Koopmeiners is prima op 10, dat is in de praktijk zijn positie bij Atalanta.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren