voetbalzone

John levert bijdrage aan historisch record; Benfica haalt Celtic in

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2012, 21:40
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2012, 21:40
Advertentie

Benfica heeft een zeer belangrijke stap gezet in de strijd om overwintering in de Champions League. Het team van Jorge Jesus zegevierde in eigen huis met minimaal verschil over Celtic en zodoende hebben beide ploegen na vijf duels evenveel punten (zeven): 2-1. Ola John nam al vroeg de openingstreffer voor zijn rekening en zorgde ervoor dat Celtic inmiddels in 23 opeenvolgende uitduels in de Champions League een tegendoelpunt heeft geïncasseerd: een historisch Europees record.

/

Celtic was de morele winnaar van de eerste helft. Het team van Neil Lennon was in het eerste half uur de mindere van Benfica, maar de gelijkmaker van Samaras zorgde voor een opleving bij de Schotten. Na zeven minuten spelen liep Celtic reeds achter de feiten aan. Na balverlies kwam het leer uiteindelijk terecht bij John, die Fraser Forster met een volley verschalkte: 1-0. Na een half uur spelen kwam Celtic terug in het duel. De bal werd uit een indraaiende corner van Charlie Mulgrew richting de tweede paal door Samaras binnengekopt: 1-1. Hoewel Celtic een opleving kende, liet John vlak voor rust na om Benfica wederom aan de leiding te brengen.

In het tweede bedrijf verhoogde Benfica de druk op Celtic. Adam Matthew haalde een inzet van Lima van de lijn en bij elke hoekschop van de Portugezen was de spanning bij Celtic zichtbaar. Na goed voorbereidend werk van uitblinker Nemanja Matic liet ook Eduardo Salvio een goede mogelijkheid op de 2-1 liggen. Twintig minuten voor tijd was het alsnog raak. Luisao won een kopduel van Efe Ambrose en Garay zorgde met een volley voor de verdiende 2-1. Benfica gaat op de laatste speeldag op bezoek bij het reeds geplaatste Barcelona, terwijl Celtic in eigen huis aantreedt tegen het reeds uitgeschakelde Spartak Moskou. Eén van beide ploegen eindigt sowieso als derde; Spartak eindigt hoe dan ook als laatste.

Bezig met laden …