voetbalzone

John Van 't Schip denkt niet aan opstappen bij Ajax: 'Ga door tot het einde'

Lars Capiau15 mrt 2024, 05:57
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:46
Advertentie

John van 't Schip is geenszins van plan om op te stappen bij Ajax. De Amsterdammers zijn na de Europese deceptie op Villa Park uitgespeeld dit seizoen. Alleen de strijd om de vijfde plek rest nog voor de hoofdstedelingen.

Ajax werd in Birmingham overklast en ging uiteindelijk met 4-0 het schip in tegen Aston Villa. De Amsterdammers konden aanvallend geen vuist maken en kwamen bij een 2-0 achterstand ook nog met tien man te staan.

"Ik ben heel teleurgesteld", begint Van 't Schip op de persconferentie. "We hadden er na vorige week veel van verwacht, maar het moet op zo'n avond ook meezitten, waar het eigenlijk vooral tegenzat."

"Ik ben degene die verantwoordelijk is, dus ik zal mezelf ook wel degelijk dingen moeten verwijten", toont de oefenmeester zich schuldbewust. Sivert Mannsverk kreeg na ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart. Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch vielen allen geblesseerd uit.

Volgens Van 't Schip passen de kansloze nederlaag, de rode kaart en de drie blessures in het seizoen van de recordkampioen. "Je verliest Kaplan, Sutalo, Rensch. Dan valt dat allemaal uit elkaar en weet je dat het met tien man onbegonnen werk is."

Vanuit de perszaal komt vervolgens de vraag of Van 't Schip zelf nooit de gedachte heeft om vroegtijdig te stoppen als coach van de Amsterdammers. "Ik heb duidelijk aangegeven dat ik tot het einde ad interim doorga, de club wil helpen en daar verandert niks in."

"Sparta wordt zondag heel lastig", antwoordt de coach op de vraag welk perspectief hij nog ziet dit seizoen. "Daarna is de interlandbreak. We hebben genoeg wedstrijden om de vijfde plek veilig te stellen."

Bezig met laden …