voetbalzone

John voorkomt nederlaag nieuwe werkgever bij geslaagd debuut

Bart Kruyt04 aug 2012, 19:15
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2012, 19:15
Advertentie

Joshua John heeft bij zijn debuut voor FC Nordsjaelland direct van zich laten horen. De aanvaller werd deze week op huurbasis overgenomen van FC Twente en begon zaterdagavond op de bank tegen Aalborg BK. Tien minuten voor tijd werd hij toch in de ploeg gebracht, met de opdracht iets aan de 0-0 tussenstand te doen. Dat lukte, al zat een zege er niet in.

Kort na de entree van John kwam Aalborg namelijk op 1-0. Nordsjaelland moest in de achtervolging en John had slechts vier minuten de tijd nodig om de stand weer in evenwicht te brengen. De aanvaller werd kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gevonden door Kasper Lorentzen en liet Nicolai Larsen vervolgens kansloos met een geplaatst schot: 1-1. Tijd voor een winnende treffer was er hierna niet meer, maar bij Nordsjaelland zal men erg gelukkig zijn met het punt.

Voor John betekende het een geslaagde start in de Deense Super Ligaen. De aanvaller maakte halverwege het afgelopen seizoen de overstap van Sparta Rotterdam naar FC Twente, maar kwam niet verder dan vier invalbeurten voor de Tukkers. Steve McClaren rekende voor het nieuwe seizoen niet op John en Nordsjaelland haalde de dribbelaar op huurbasis binnen.

Bezig met laden …