Johnson blinkt uit bij Jols Fulham, Vorm houdt doel schoon bij Swansea

Bart Kruyt02 okt 2011, 17:54
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2011, 17:54

Fulham leek alleen maar gelijk te kunnen spelen, maar boekte zondag op overtuigende wijze de eerste overwinning van dit seizoen. De ploeg van Martin Jol was in de stadsderby met Queens Park Rangers veel te sterk voor haar buurman en won met ruime cijfers: 6-0. Andy Johnson, midweeks al goed voor twee treffers tegen Odense, maakte nu een hattrick. Michel Vorm beleefde een goede middag met Swansea City, dat op het eigen veld met 2-0 won van Stoke City.

/

Fulham – Queens Park Rangers 6-0
Bryan Ruiz begon op de bank bij Fulham en weet dat het lastig zal worden om nog in het elftal te komen. Fulham deed het zondag immers geweldig tegen Queens Park Rangers en kwam al na anderhalve minuut op voorsprong, toen Johnson een rebound binnentikte. Fulham bleef na deze vroege openingstreffer de bovenliggende partij en zette haar buurman overal op het veld onder druk. De tweede treffer liet dan ook niet lang op zich wachten: Paddy Kenny veroorzaakte een penalty door Johnson neer te leggen en Danny Murphy maakte vanaf elf meter geen fout.

Johnson maakte nog voor rust zijn tweede van de middag. Een schot van Bobby Zamora werd geblokt, waarna de aanvaller in de rebound de assist op Johnson leverde. Queens Park Rangers leek niet te geloven in een comeback en kwam een kwartier na rust op een 4-0 achterstand, toen Johnson zijn hattrick compleet maakte. Voor de aanvaller betekende het zijn eerste hattrick sinds zeven jaar. Johnson leverde vervolgens ook nog een assist bij het vijfde doelpunt, gemaakt door Clint Dempsey, waarna Zamora er een kwartier voor tijd 6-0 van maakte. Kort hierna kwam Ruiz nog in de ploeg voor Johnson, die een publiekswissel kreeg van Jol.

/

Swansea City – Stoke City 2-0
Vorm wist zijn doel schoon te houden bij Swansea City tegen Stoke City. De thuisploeg begon sterk en kreeg al na negen minuten een penalty, toen Ryan Shawcross Wayne Routledge naar de grond haalde. Scott Sinclair ging achter de bal staan en benutte het buitenkansje, waardoor Stoke in de achtervolging moest. De bezoekers probeerden met lange ballen vooral Peter Crouch te bereiken, maar erg gevaarlijk werd het niet voor het doel van Vorm. De belangrijkste redding die de keeper moest verrichten was na twintig minuten, toen hij een inzet van Jonathan Walters over de lat tikte. Swansea was de betere ploeg en vijf minuten voor tijd zorgde Danny Graham voor de beslissing.