Johnson haalt dubbele cijfers bij Fulham, Huntelaar breekt mogelijk neus

Daniel Cabot Kerkdijk03 nov 2011, 21:56
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2011, 21:56

Fulham heeft donderdagavond een belangrijke stap gezet om de knock out-fase van het toernooi om de Europa League te bereiken. Het team van Martin Jol maakte voor eigen publiek korte metten met het Wisla Kraków van Robert Maaskant. Andy Johnson was met twee doelpunten de gevierde man en is nu de vijfde speler uit de Premier League die dit seizoen, alle competities meegeteld, dubbele cijfers haalt. Het Schalke 04 van Huub Stevens stelde tegelijkertijd teleur tegen het AEK Larnaca van Ton Caanen, dat vorige maand met 0-5 klop kreeg van de Duitsers. Schalke blijft nog wel eerste, maar ziet Steaua Boekarest dichterbij komen.

/

Schalke 04 - AEK Larnaca 0-0
De spelers van Schalke kregen een fiks fluitconcert na het horen van het rustsignaal. Stevens zag lijdzaam toe hoe zijn team in het eerste bedrijf zonder passie en inzet over het veld bewoog. In de eerdere onderlinge ontmoeting maakt Klaas-Jan Huntelaar al snel het verschil, maar hij kon zich met enkele kleine kansjes maar mondjesmaat onderscheiden. AEK Larnaca, met Gregoor van Dijk, Tim de Cler, Edwin Lissen en Gonzalo García in de basis, werkte eveneens een matige eerste helft af.

Na een kwartier in de tweede helft zag Stevens geen verbetering optreden en liet hij Lewis Holtby en Jefferson Farfán invallen. Een fase met enkele goede kansen voor beide ploegen volgde. Holtby werkte de bal over het doel van Marco Fortin, terwijl Lars Unnerstall op de been bleef bij een goede mogelijkheid voor Miljan Mrdakovic. In de slotfase viel Huntelaar uit met een mogelijk gebroken neus en moest Schalke, dat al drie keer had gewisseld, met tien man verder. AEK Larnaca had zelfs nog kunnen stunten indien Njongo Priso wat zorgvuldiger was geweest in de afwerking.

/

Fulham - Wisla Kraków 4-1
Het team van Jol had slechts vijf minuten nodig om op voorsprong te komen. Na voorbereidend werk van Bobby Zamora en Johnson werkte Damian Duff de bal achter doelman Sergei Pareyko: 1-0. De vreugde van de Londenaren was van korte duur. Vier minuten later profiteerde Wisla van slap verdedigen van Fulham en belandde een van richting veranderde inzet van Andraz Kirm achter keeper Mark Schwarzer: 1-1. Johnson bepaalde op schitterende wijze de ruststand. Na een voorzet van Danny Murphy schoot de aanvaller de bal via het aluminium binnen: 2-1.

Na de onderbreking trok Fulham de wedstrijd op Craven Cottage naar zich toe en zodoende blijft men 22 Europese thuisduels op rij ongeslagen. Na een klein uur spelen leverde een ingestudeerde vrije trap de derde treffer op. Murphy gaf de bal aan Zamora en uit diens pass zorgde Johnson op koele wijze voor de 3-1. In de 79e minuut zorgde Steve Sidwell voor de eindstand. De kopbal van de invaller werd door Pareyko nog tegen het aluminium getikt, maar in de rebound was Sidwell wel trefzeker. Kew Jaliens en Michael Lamey stonden bij Wisla in de basis.