voetbalzone

'Jol aast op El Hamdaoui, Ajax wil plotseling Matavz als vervanger'

Bart Kruyt08 jun 2011, 11:30
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2011, 11:30
Advertentie

Martin Jol tekende dinsdag een contract bij Fulham en een dag later zijn de geruchten over een transfer van Mounir El Hamdaoui naar de Engelse middenmoter al geboren. Jol haalde de aanvaller vorig jaar van AZ naar Ajax en wil volgens Sport1 nu ook in Londen met El Hamdaoui gaan samenwerken. Bij Ajax hoopt men dat het van een overgang gaat komen.

/

El Hamdaoui heeft niet alleen een moeizame relatie met coach Frank de Boer en de supporters; zijn transfersom zou ook geïnvesteerd kunnen worden in een nieuwe spits. AZ-aanvaller Kolbeinn Sigthórsson zou de belangrijkste kandidaat zijn om El Hamdaoui op te volgen, maar Ajax wil niet verdergaan dan drie miljoen euro. Dat vindt AZ te weinig.

Tim Matavz van FC Groningen is nu de belangrijkste gegadigde om El Hamdaoui op te volgen. De spits is met zeven miljoen euro weliswaar een stuk duurder dan Sigthórsson, maar ook verder in zijn ontwikkeling. El Hamdaoui moet ongeveer 4,5 miljoen op gaan brengen en dit bedrag kan De Boer vervolgens investeren in een nieuwe aanvaller. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bezig met laden …