voetbalzone

Jol boekt succes met bereiken van tweede voorronde Europa League

Daniel Cabot Kerkdijk07 jul 2011, 21:30
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2011, 21:30
Advertentie

Fulham heeft zich donderdagavond voor de tweede voorronde van de Europa League geplaatst. Het team van Martin Jol, dat dankzij het winnen van de Fair Play Award aan het op een na belangrijkste Europese clubtoernooi mag meedoen, kwam op bezoek bij NSÍ Runavík uit de Faröer Eilanden niet verder dan een gelijkspel: 0-0. De heenwedstrijd op Craven Cottage was met 3-0 gewonnen.

Het aluminium en NSÍ-doelman Andras Gango stonden in het eerste bedrijf een treffer van de Londenaren in de weg. Damian Duff schoot van afstand op de lat, terwijl Gango niet meewerkte aan een doelpunt van Andy Johnson, Dickson Etuhu of Duff. De thuisploeg was niet in staat om voor gevaar in het doelgebied van Mark Schwarzer te zorgen.

Duff was na de onderbreking een van de meest actieve Cottagers, maar ook hij kon niet voorkomen dat het duel doelpuntloos eindigde. In de slotfase miste Olsen van NSÍ zelf nog een goede mogelijkheid. In de tweede voorronde van de Europa League speelt Fulham tegen Crusaders uit Noord-Ierland.

Bezig met laden …