voetbalzone

Jol dolblij met komst landgenoot: 'Hij is echt een heel, heel erg groot talent'

Bart Kruyt04 jan 2013, 23:10
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2013, 23:10
Advertentie

Fulham probeerde Chris David in de zomer al vast te leggen, maar omdat de middenvelder niet door de medische keuring kwam, ging er een streep door de transfer. Een paar maanden later heeft Martin Jol zijn landgenoot alsnog binnengehaald en daar is de oefenmeester van Fulham erg blij mee: "Hij is echt een heel, heel erg groot talent", beloofde hij aan de supporters.

/

De negentienjarige David werd overgenomen van FC Twente en tekende voor vier seizoen bij Fulham. "Hij heeft vanmorgen (vrijdagochtend, red.) al met ons meegetraind", zei Jol. "Hij is nog jong en werd vorig seizoen gekozen tot beste jeugdspeler van Nederland. Chris heeft veel kwaliteiten, maar hij zal wel zes maanden of een jaar nodig hebben om zich aan te passen. Maar natuurlijk hoop ik dat dit sneller zal gaan."

"Ik heb gehoord dat Ajax ook interesse had en ik kan me voorstellen dat er meer clubs zijn die hem wilden hebben", vervolgde Jol. "We zijn heel gelukkig met zijn komst. We moeten hem nu eerst fit zien te krijgen en als dat is gelukt, dan zal men zien dat hij een speler van internationale topklasse kan worden." Jol reageerde ook kort op de vermeende interesse in Maarten Stekelenburg: "In de Engelse media wordt heel veel gespeculeerd, maar 95 procent van de namen dat genoemd wordt is niet eens in beeld. Ik praat alleen over spelers die daadwerkelijk getekend hebben bij ons."

Bezig met laden …