voetbalzone

Jol: ‘FC Twente deed ons behoorlijk pijn met de lopende mensen’

Erik van Dam31 jul 2010, 22:41
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2010, 22:41
Advertentie

Ajax-trainer Martin Jol baalde na afloop van de 1-0 nederlaag tegen FC Twente om de Johan Cruijff Schaal stevig. Niet alleen ging het duel verloren, ook raakte Jol aanvoerder en topscorer Luis Suárez kwijt met een rode kaart en raakte Eyong Enoh al vroeg in de wedstrijd geblesseerd. “Het was al vervelend genoeg dat we deze wedstrijd tegen Twente moesten spelen op dit moment.”

/

Jol zag vanaf de bank hoe Luuk de Jong al vroeg in de wedstrijd profiteerde van miscommunicatie tussen Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel. De Twente-aanvaller schoot de 0-1 binnen en bezorgde de Tukkers zo de prijs. Nog voor rust verloor Ajax bovendien Suárez, die zich liet gaan en Cheick Tioté flink tackelde.

“In de tweede helft probeerden we daarom de schade te beperken”, sprak Jol na afloop voor de camera’s van SBS 6. “Dan hoop je op een moment, een vrije trap of iets dergelijks. Helaas lukte dat niet. FC Twente heeft ons met hun lopende mensen vooral in het begin behoorlijk veel pijn gedaan. Het gebeurt ons niet zo vaak de we hier in de Arena verliezen. Vervelend, bovendien was het al vervelend genoeg dat we de wedstrijd moesten spelen.” Ook verklaarde Jol het niet inbrengen van Mounir El Hamdaoui, die op de bank bleef ondanks het feit dat hij speelgerechtigd was. “Mounir is een voetballende spits, geen breekijzer”, aldus de verliezend trainer.

Bezig met laden …