voetbalzone

Jol haalt Nederlander nummer vijf naar Fulham: 'Geweldige uitdaging'

Daniel Cabot Kerkdijk26 okt 2011, 12:50
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2011, 12:50
Advertentie

Jefta Bresser vliegt komende maandag naar Londen om een contract voor één jaar met Fulham te tekenen. De veertigjarige techniektrainer, die de afgelopen zes jaar in dienst was van PSV, wordt gehaald door hoofdtrainer Martin Jol. Bresser wordt in Nederland beschouwd als een van de betere specialisten op het vlak van technische training.

/

Bresser zal bij Fulham zowel voor het eerste elftal als voor de jeugd actief zijn. "Dit is een geweldige uitdaging", vertelt Bresser aan Voetbal International. "De Nederlandse school staat hoog aangeschreven in Engeland. Afgelopen week ben ik een kijkje wezen nemen en alles ziet er veelbelovend uit. Het is een trainingscomplex met Engelse stijl, maar waar alle luxe aanwezig is. De velden zijn top, beter kan niet."

Behalve Jol en Bresser, zijn ook de Nederlandse assistent-trainers Cock Jol en Michael Lindeman, en keeperstrainer Hans Segers werkzaam bij Fulham. In dienst van Hamburger SV en Tottenham Hotspur koos Jol met Ricardo Moniz ook al voor een Nederlandse techniektrainer. Moniz is momenteel hoofdtrainer van Red Bull Salzburg.

Bezig met laden …