voetbalzone

Jol haalt voormalig proefspeler Ajax als eerste nieuweling binnen

Bart Kruyt11 jul 2011, 21:44
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2011, 21:44
Advertentie

Martin Jol heeft zijn eerste aankoop bij Fulham binnen. De Premier League-club heeft zich maandag verzekerd van de komst van Csaba Somogyi, die voor één seizoen heeft getekend. Somogyi was vorig jaar december al eens op proef bij Ajax en hij komt transfervrij over van de Hongaarse laagvlieger Rákospalotai EAC.

De 26-jarige sluitpost overtuigde Jol tijdens diens tijd als coach in Amsterdam van zijn kwaliteiten. Somogyi werd destijds aanbevolen door NEC-doelman Gábor Babos, maar tot een contract in Amsterdam kwam het niet. De Hongaarse keeper, die nog geen enkele interland achter zijn naam heeft staat, was afgelopen week op proef bij Fulham en heeft dus een contract afgedwongen.

In het contract is een optie op nog een extra jaar opgenomen en Somogyi moet in London de concurrentie aangaan met Mark Schwarzer en David Stockdale. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van Swansea City, maar Jol gaf eerder tegen Sky Sports al aan dat hij niet mag gaan. “Beide keepers komen in mijn plannen voor en David mag dan ook niet vertrekken”, zei Jol. Mogelijk verandert de komst van Somogyi dat echter.

Bezig met laden …