voetbalzone

Jol heeft CL-winnaar bijna binnen: 'Hij is een erg goede speler'

Daniel Cabot Kerkdijk08 jul 2011, 00:15
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2011, 00:15
Advertentie

Martin Jol krijgt spoedig de ervaren verdediger naar wie hij op zoek is. De coach van Fulham meldt op de website van de Londenaren dat John Arne Riise van AS Roma binnenkort een medische keuring ondergaat. "Als hij de medische keuring doorstaat, hebben we een heel goede speler", luidt het oordeel van de Nederlander via de officiële kanalen.

/

De Premier League is voor de dertigjarige Riise zeker geen onbekend terrein. De Noors international speelde tussen 2001 en 2008 in het tenue van Liverpool en won toentertijd liefst zeven hoofdprijzen, onder meer de Champions League in 2005. De linkspoot, broer van de twee jaar jongere Fulham-middenvelder Bjørn Helge Riise, speelde de laatste drie seizoenen voor AS Roma en heeft nog een contract tot de zomer van 2012.

De komst van Riise houdt wellicht het zomerse vertrek van Carlos Salcido in. De voormalig PSV'er kampt naar verluidt met heimwee en was afgelopen seizoen het doelwit van een inbraak. De familie van de Mexicaans international was erg geschokt door het voorval en zou, net als de linkerverdediger zelf, terug willen naar Mexico. De Midden-Amerikaan heeft nog een doorlopend contract.

Bezig met laden …