voetbalzone

Jol heeft geen spijt: 'Danny was nog te licht voor het eerste'

Bart Kruyt04 dec 2012, 10:50
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2012, 10:50
Advertentie

Danny Hoesen kreeg een basisplaats tegen Roda JC Kerkrade en PSV en hoopt ook dinsdagavond tegen Real Madrid te mogen beginnen. De jonge aanvaller maakt een uitstekende ontwikkeling door en bij Ajax is men dan ook blij dat het Hoesen afgelopen zomer voor een vriendelijke prijs kon overnemen van Fulham, de club waar voormalig trainer Martin Jol de hoofdcoach is.

/

Jol is blij voor Hoesen en zijn oude werkgever, maar heeft geen spijt dat hij de spits heeft laten gaan. "Danny was nog te licht voor het eerste", legt de manager van Fulham uit aan het Algemeen Dagblad. "Vandaar dat we hem vorig jaar ervaring lieten opdoen bij Fortuna Sittard. Nederland is voor hem een ideaal land om zich te ontwikkelen."

"In Nederland heb je met minder fysieke gevechten te maken, is het minder overleven", vervolgt Jol. "Danny is gewoon een lekker voetballertje. Ik hoop dat hij de kans blijft krijgen bij Ajax." De 21-jarige Hoesen stond drie jaar onder contract bij Fulham, maar speelde geen enkele competitiewedstrijd voor de Engelse middenmoter.

Bezig met laden …