voetbalzone

Jol heeft met deadline in zicht eindelijk gewenste spits binnen

Erik van Dam31 jan 2012, 18:40
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2012, 18:40
Advertentie

Martin Jol moest er lang op wachten, maar de trainer van Fulham heeft de spits binnen naar wie hij op zoek was. BBC Sport brengt naar buiten dat Fulham erin geslaagd is Pavel Pogrebnyak weg te halen bij VfB Stuttgart. The Cottagers bevestigen de komst van de Rus nog niet via de officiële kanalen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Fulham liet Bobby Zamora eerder op de dag voor een niet nader genoemd bedrag naar Queens Park Rangers vertrekken.

/

Pogrebnyak diende Stuttgart de voorbije tweeënhalf jaar, maar was er weinig gelukkig. In 68 Bundesliga-wedstrijden scoorde hij niet vaker dan vijftien keer. De aanvaller had een contract dat aan het eind van dit seizoen afliep, maar maakt nu dus de overstap naar Engeland. Hoeveel geld die Schwaben nog voor hem ontvangen, is nog niet duidelijk.

Pogrebnyak, goed voor dertig interlands, begon zijn loopbaan elf jaar geleden in het shirt van Spartak Moskou. Later speelde de Rus ook nog voor Khimki, Shinnik, Tom Tomsk en Zenit Sint-Petersbug. Met die laatste club won hij de UEFA Cup in het seizoen 2007/08, al speelde hij de finale zelf niet. Wel werd hij topscorer van het toernooi met tien goals.

Bezig met laden …