voetbalzone

Jol heeft tweede aanwinst binnen en brengt broers Riise bij elkaar

Bart Kruyt13 jul 2011, 11:50
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 11:50
Advertentie

Carlos Salcido staat voor een vertrek bij Fulham. De voormalig PSV-verdediger heeft aangegeven dat hij terug wil keren naar Mexico en met de komst van John Arne Riise bereidt Fulham zich alvast voor op het vertrek van de vleugelverdediger. Riise wordt voor een onbekend bedrag overgenomen van AS Roma en heeft een driejarig contract getekend op Craven Cottage.

/

De komst van de Noorse linksback komt niet als een verrassing: vorige week zei Martin Jol al dat Riise alleen de medische keuring nog moest doorstaan. Na de Hongaarse keeper Csaba Somogyi is de vleugelverdediger de tweede aanwinst van Jol bij Fulham: “Hij is een zeer ervaren back, die veel kwaliteiten heeft en mij meer opties geeft. Ik ben erg blij met zijn komst”, reageerde de coach.

Voor de dertigjarige Riise, die bij Fulham zijn broer Bjorn Helge Riise tegenkomt, betekent zijn transfer een terugkeer naar Engeland. De Noors international speelde tussen 2001 en 2008 al voor Liverpool en won met die club onder meer de Champions League in 2005. “Ik kijk uit naar de samenwerking met Martin Jol en de rest van de selectie”, zei Riise.

Bezig met laden …