voetbalzone

Jol: 'Hij doet het de hele tijd, ik ben zo ontzettend blij met hem'

Erik van Dam20 nov 2011, 07:50
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2011, 07:50
Advertentie

Martin Jol prijst zich bijzonder gelukkig met Mark Schwarzer tussen de palen bij Fulham. De doelman werd vorige maand 39 jaar, maar is nog niet onderhevig aan slijtage en keepte als een leeuw in de wedstrijd van zaterdag tegen Sunderland. Mede dankzij zijn uitmuntende keeperswerk hielden the Cottagers een punt over aan de ontmoeting met het hoger aangeslagen Sunderland (0-0).

/

Schwarzer schoot onder meer uitstekend te hulp bij een poging van Stéphane Sessegnon. In zijn 450ste Premier League-wedstrijd groeide de doelwachter uit Australië zo uit tot de held van Fulham. “Hij doet het de hele tijd”, sprak Jol na afloop lovend. “Hij heeft enorm veel ervaring en geweldige kwaliteiten. Ik ben ontzettend blij dat hij onze doelman is”, aldus de Fulham-trainer.

Jol had echter niet alles aan Schwarzer te danken; ook het aluminium boven de keeper voorkwam tweemaal een doelpunt van the Black Cats. Toch hoopte Jol stiekem op nog meer dan een punt in het Stadium of Light. “Als je buitenshuis goed speelt en vijf à zes kansen creëert, heb je misschien recht op iets. Sunderland speelde ook niet goed genoeg om het verdiend te hebben.”

Bezig met laden …