voetbalzone

Jol: ‘Hij ging naar Qatar, ik sms’te hem en hij zei dat hij terug zou komen’

Erik van Dam22 nov 2013, 18:32
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2013, 18:32
Advertentie

Martin Jol kreeg recent René Meulensteen erbij in de technische staf van Fulham. De hoofdtrainer heeft het dit seizoen lastig met zijn club en kon wel wat extra expertise gebruiken: Meulensteen, die jarenlang de rechterhand van Sir Alex Ferguson was bij Manchester United, moet daar voor zorgen. Jol legt uit dat hij het gevoel had dat the Cottagers iemand als Meulensteen nodig hadden.

/

Meulensteen vertrok met de rest van de staf van Old Trafford, toen Ferguson besloot met pensioen te gaan. Hij werd aanvankelijk hoofdtrainer bij Anzhi Makhachkala, maar stapte daar al na een korte periode op. Daarna leek het erop dat hij aan de slag zou gaan bij de nationale bond in Qatar. “Hij ging daar naartoe en toen, misschien was het geluk, sms’te ik hem en zei hij dat hij terug zou komen”, aldus Jol.

“Ik vond dat we iets nodig hadden. Uit bij Southampton, Manchester United of Liverpool is het natuurlijk nooit echt makkelijk, maar ik had het idee dat we ritme misten. We moesten met meer energie spelen, vond ik. Dat is waar we aan gewerkt hebben tijdens de trainingen en ik denk dat Meulensteen er de juiste man voor is. Nu hebben we nog de resultaten nodig”, geeft Jol aan.

Fulham staat na elf speelronden derde van onderen in de Premier League. De Londenaren wonnen driemaal, speelden één keer gelijk en verloren zeven wedstrijden. In de weken voor de interlandonderbreking vlogen de doelpunten Fulham om de oren: een 4-3 nederlaag bij Leicester City in de Capital One Cup, 1-3 thuis tegen Manchester United en 4-0 uit bij Liverpool. Zaterdag speelt Jols elftal thuis tegen Swansea City.

Bezig met laden …