voetbalzone

Jol: 'Hopelijk heeft hij komend seizoen meer impact'

Erik van Dam28 jul 2012, 21:45
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2012, 21:45
Advertentie

Het debuutjaar van Bryan Ruiz bij Fulham was er niet een om in te lijsten. Nadat hij voor twaalf miljoen euro de overstap maakte van FC Twente kwam de Costa Ricaan terecht in een team, waarin hij niet wist te excelleren. Waar Ruiz in de Eredivisie nog een absolute smaakmaker was, zat hij bij the Cottagers veel op de bank en speelde hij vrij anoniem. Martin Jol hoopt dat dat komend seizoen niet meer zo is. Pluspunt is alvast dat de aanvaller inmiddels weer fit is.

/

De Nederlandse trainer haalde Ruiz zelf naar Craven Cottage en houdt dan ook vertrouwen in hem. Sinds zijn voetbreuk in april revalideerde de Midden-Amerikaan en inmiddels is hij weer in vorm. Met een schitterende vrije schop tegen Wycombe had Ruiz een aandeel in de 3-0 oefenzege van Fulham op die club. “Het was goed Bryan weer helemaal fit in actie te zien. Hij liet een paar mooie aannames zien en ik vond hem de beste man op het veld”, aldus Jol.

In gesprek met de Fulham Chronicle geeft de coach aan dat hij meer verwacht van de 26-jarige Ruiz in het seizoen dat voor hen ligt. “Hopelijk heeft hij meer impact. Hij is een geweldige speler en hopelijk laat hij dat nu ook aan de supporters zien. Hij had een half jaar nodig om te wennen aan de Premier League en ik vond hem daarna best goed spelen. Maar toen kwam die nare blessure en lag hij er vier, vijf maanden uit. Ik was blij toen hij weer terugkwam.”

Bezig met laden …