voetbalzone

Jol houdt dit keer hand op de knip bij terugkeer oogappel in Londen

Matthijs van Laar16 aug 2013, 12:49
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2013, 12:49
Advertentie
/

In 2007 droeg Martin Jol er zorg voor dat Tottenham Hotspur het clubtransferrecord brak om Darren Bent binnen te halen en zes jaar later heeft de Nederlandse coach de spits opnieuw de beschikking over de rappe spits. Fulham maakt op de officiële website bekend dat het de 29-jarige aanvaller het komende seizoen huurt van Aston Villa. “Ik heb hem altijd bewonderd”, zegt de manager van the Cottagers.

Dat bleek wel toen Jol er in het verleden als coach van the Spurs ruim twintig miljoen euro voor over had om Bent los te weken bij Charlton Athletic. De Hagenaar werd echter niet veel later uit zijn functie op White Hart Lane ontheven en ook de verdere samenwerking tussen Bent en de Londense club verliep niet als gehoopt. Twee jaar later betaalde Sunderland hetzelfde bedrag om de dertienvoudig Engels international in te lijven.

Weer twee jaar later meldde Aston Villa zich, waarvoor Bent 36 keer scoorde in 63 optredens. In totaal was hij meer dan honderd keer trefzeker op het hoogste niveau in Engeland. “Hij heeft bewezen een koele afmaker te zijn en zelfs als hij niet scoort, is hij van grote waarde voor zijn team”, zegt Jol. “Hij creëert ook kansen voor zijn ploeggenoten. Ik ben blij dat hij naar ons is gekomen. Hij brengt snelheid in de voorste linie en ik weet zeker dat zijn doelpuntenteller dit seizoen verder zal oplopen.”

Bezig met laden …