voetbalzone

Jol: ‘Ik begreep van anderen dat Suárez terecht rood kreeg’

Erik van Dam31 jul 2010, 23:41
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2010, 23:41
Advertentie

Ajax moet het tijdens de eerste competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen zeer waarschijnlijk stellen zonder Luis Suárez. De aanvoerder van de Amsterdammers kreeg zaterdag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente drie minuten voor rust rood van arbiter Kevin Blom, na een stevige tackle op de benen van Cheick Tioté.

/

Trainer Martin Jol nam zijn topscorer na afloop in bescherming. “Ik dacht in eerste instantie aan een ongelukkige botsing, maar ik begreep van anderen dat het terecht rood was”, zei Jol over de overtreding van zijn Uruguayaanse aanvaller. Suárez botvierde zijn frustraties over het spel van Ajax met een charge op de Ivoriaan en kon met rood inrukken.

“Luis was te laat, maar ik geloof niet dat hij dat bewust deed”, aldus Jol. “Hij is een jongen die altijd wil winnen, dan gebeurt dit wel eens. Maar het komt ons heel slecht uit.” Het meespelen van Suárez in de wedstrijd tegen PAOK is niet in gevaar, maar in de duels daarna zal hij zeer waarschijnlijk vanaf de tribune moeten toekijken. Met Mounir El Hamdaoui heeft Ajax inmiddels een vervanger in huis voor zijn positie. Suárez kreeg zaterdag ook al vroeg in de wedstrijd geel na het wegtrappen van de bal.

Bezig met laden …