voetbalzone

Jol: ‘Ik wist dat dit de juiste keuze zou zijn, wij zijn Al Ahly!’

Erik van Dam01 mrt 2016, 10:57
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 10:57
Advertentie

Martin Jol vertrok in december 2013 bij Fulham en had nadien geen club meer onder zijn hoede. In augustus vorig jaar trad hij binnen bij ADO Den Haag om een rol als commissaris te vervullen, maar afgelopen maand verliet hij de Hofstad voor een nieuwe baan als trainer bij Al Ahly in Egypte. Hij gaat daar 180.000 euro per maand verdienen. Dinsdag presenteerde de Afrikaanse grootmacht Jol en tijdens zijn eerste persconferentie liet Jol weten veel zin te hebben in zijn nieuwe avontuur. Al Ahly heeft liefst 130 prijzen veroverd in de historie: een wereldrecord.

/

Directeur Abdul-Aziz Abdul-Shafi, bijgenaamd Zizo, nam eerst het woord en heette Jol van harte welkom bij zijn nieuwe club. “Hij is een geweldige toevoeging en een ervaren trainer. Alle verantwoordelijkheid op voetbalgebied ligt in zijn handen, zonder dat iemand daar tussen kan komen. Voor de wedstrijd tegen Petrojet (woensdag, red.) zal ik Jol mijn diensten aanbieden en daarna is het aan hem om te bepalen of hij mijn hulp nog nodig heeft of het team alleen onder handen neemt”, aldus Zizo.

Jol zelf gaf daarna aan dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat Al Ahly in hem stelt. “Er lagen vorige week twee aanbiedingen van Egyptische clubs voor me, maar ik koos voor Al Ahly”, sprak de zestigjarige Nederlander. Zijn club staat bovenaan in de competitie, met drie punten voorsprong op Zamalek en nog drie wedstrijden te gaan. “Voorzitter Mahmoud Taher heeft me aangegeven dat als ik prijzen blijf winnen met Al Ahly, ik hier lange tijd aan het werk zal zijn.”

“Ik ga daar mijn best voor doen. Ik heb in het verleden met Mido, Mohamed Zidan en Hossam Ghaly gewerkt en toen zij het met mij hadden over Al Ahly, wist ik dat het een goede keuze zou zijn. Mijn eigen verleden spreekt voor zich, ik heb meer dan 800 wedstrijden achter mijn naam. Ik wilde nu iets bijzonders en Al Ahly is iets bijzonders”, aldus Jol. “Wij zijn Al Ahly, we zijn een dominante club en willen aantrekkelijk voetbal spelen.”

“En dat zál ik ook doen, net als José Peseiro en Juan Carlos Garrido dat hier deden. Deze club heeft het record voor meeste prijzen ooit in handen en ik hoop dat dat zo mag blijven met mij aan het roer. Ik hoop dat de fans terugkomen naar de stadions, maar voor nu is mijn doel slechts om Al Ahly kampioen te maken”, sloot Jol af.

Bezig met laden …