voetbalzone

Jol: 'Ik zal niet liegen, ik voelde me op dat moment niet best'

Erik van Dam22 jun 2011, 06:19
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2011, 06:19
Advertentie

Martin Jol heeft zijn nare aftocht bij Tottenham Hotspur definitief van zich afgeschud. De Scheveninger was van juni 2004 tot oktober 2007 werkzaam als coach van the Spurs, maar werd in zijn derde seizoen op straat gezet ten faveure van Juande Ramos. De Spanjaard had kort tevoren verklaard een 'duizelingwekkende aanbieding' te hebben ontvangen van Tottenham; Jol werkte de laatste dagen dus al voor joker. Nu zit hij daar niet meer zo mee, zegt hij.

/

Twee weken geleden presenteerde Fulham Jol als de nieuwe coach. The Cottagers wilden hem vorig jaar al halen, maar toen wist Ajax hem te behouden. Nu komt het alsnog van een samenwerking; Jol zegt geen vervelende gevoelens meer te hebben bij Engeland. “Ik zal niet liegen, op dat moment voelde ik me niet best”, verklaart hij in de Engelse pers. “Maar later ga je naar een nieuwe club. Ik was in Duitsland, waar HSV 55.000 seizoenkaarthouders had. Geen dertigduizend, dus het was een grote club.”

“Na een paar weken speelden we met HSV in de halve finale van de UEFA Cup. Met Spurs had ik de kwartfinale bereikt, dus dit was nog beter. Omkijken deed ik niet meer, no hard feelings”, aldus Jol. “Als je mazzel hebt, doe je het goed. Zo niet, dan niet. Fulham is Fulham, de oudste club in Londen, dat staat me aan. Het is niet zo groot als Arsenal of Tottenham, maar wel een geweldige club. Dat is waarom ik hier gekomen ben.”

Bezig met laden …