voetbalzone

'Jol in pole position om Allardyce op te volgen op Ewood Park'

Erik van Dam14 dec 2010, 11:07
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2010, 11:07
Advertentie

Volgens de Engelse bookmakers is het een kwestie van tijd, vooraleer Martin Jol wordt aangekondigd als de nieuwe trainer van Blackburn Rovers. Maandag maakte die club bekend dat het na twee jaar afscheid had genomen van coach Sam Allardyce. Jol, die eerder in Engeland werkte bij Tottenham Hotspur, zou nu de topfavoriet zijn om het stokje van hem over te nemen.

/

Ieder Engels wedkantoor heeft de 54-jarige Hagenaar bovenaan het lijstje met kanshebbers staan. Jol stapte een week geleden op bij Ajax, waar hij anderhalf jaar werkzaam was. Direct werden Hamburger SV en Newcastle United genoemd als mogelijke nieuwe thuisbases. Die Rothosen namen echter nog geen afscheid van zittend trainer Armin Veh. Newcastle op haar beurt koos voor Alan Pardew als opvolger van de ontslagen Chris Hughton.

In Engeland boekte Jol bescheiden successen met de Spurs, die hij twee seizoenen achtereen naar een vijfde plaats leidde. Blackburn lijkt die prestatie niet te zijn vergeten. Er zijn echter meer kandidaten die Big Sam moeten doen vergeten. Dave Jones, Alan Curbishley en de bij Newcastle ontslagen Hughton zijn ook allen in de race voor het hoofdtrainerschap.

Blackburn zelf zegt tegen BBC Sport echter nog geen haast te maken met het aanstellen van een nieuwe sterke man. Anuradha Desai, voorzitster van de Venky Group die de eigenaar is van de club, laat weten dat het wel eens 'een paar maanden' kan duren. "We bestuderen nu nog wie aan het profiel zou voldoen en denken daar rustig over na."

Bezig met laden …