Jol loopt met Fulham tegen enorme zeperd aan en ligt uit Europa

Thijs Post14 dec 2011, 22:01
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2011, 22:01

Fulham had plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League in eigen hand. De opdracht was simpel voor de manschappen van Martin Jol: winnen van Odense BK. Dat leek niet bijzonder veel moeite te kosten, want de Londenaren creëerden kans op kans en liepen eenvoudig weg naar 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Fulham, zelfs niet toen Odense 2-1 maakte, maar na het doelpunt in de 93ste minuut ging er een schok door Craven Cottage: 2-2 en uitschakeling.

/

The Cottagers betrokken van meet af aan de aanvallende stellingen en dat resulteerde in een aantal grote kansen. Chris Baird probeerde het met een schot van afstand, een geweldige kopbal van Brede Hangeland werd van de lijn gehaald, Bobby Zamora kwam een teenlengte tekort en ook een inzet van Dempsey werd van de lijn gehaald door de Denen. Het doelpunt kon niet lang uitblijven en na 27 minuten werd het bal geopend door Dempsey. De Amerikaan ontving de bal van Zamora en zette met een mooi schot de 1-0 op het bord.

Vijf minuten later produceerde Kerim Frei zijn eerste treffer voor de Londenaren sinds zijn komst van het Zwitserse Grasshopper. De middenvelder profiteerde van een prima pass van Moussa Dembélé en schoof de bal door de benen van keeper Stefan Wessels. Na de pauze verdween de vaart uit het spel en het leek bij tijd en wijle wel op een vriendschappelijke wedstrijd. Toen Hans Henrik Andreasen de 2-1 scoorde (vrije trap) werd het billen knijpen, onder meer voor Bryan Ruiz (die pas na de winterstop speelgerechtigd zou zijn in Europa). De van FC Twente overgenomen Costa Ricaan hoeft zich echter niet te verheugen op Europa: diep in extra tijd zette Baye Djiby Fall de gelijkmaker op het bord en daarmee dompelde hij Fulham in rouw.