voetbalzone

Jol na 'petje en trainingspak-affaire': 'Ik heb niets tegen vakman Co'

Daniel Cabot Kerkdijk15 sep 2011, 13:40
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2011, 13:40
Advertentie

Martin Jol hecht geen waarde meer aan de woorden van Co Adriaanse in zijn periode als trainer van Ajax. Dat de nu oefenmeester van FC Twente hem toentertijd tijdkritisch bejegende, door publiekelijk te stellen dat een trainer van de club uit Amsterdam 'niet met een petje en een trainingspak op de bank hoort te zitten', behoort in de optiek van de nu trainer van Fulham tot het verleden.

/

Fulham en FC Twente staan donderdagavond tegenover elkaar in het kader van de groepsfase van de Europa League. "We zijn volstrekt andere types, als mens en trainer", vertelt Jol in het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb niets tegen Co. Ik heb hem leren waarderen als een vakman." Jol reageerde destijds dat Adriaanse geen recht van spreken had 'omdat hij bij Ajax niets gepresteerd had'.

Adriaanse wenst het vuurtje evenmin op te poken. "Martin is geen vriend van me, maar ook geen vijand", zegt hij. "Ik heb hem als speler gehad bij Den Haag en daar strookten zijn gedachten over voetbal totaal niet met de mijne. Dat ging ten koste van zijn functioneren op het veld. Maar als collega-trainer respecteer ik hem."

Bezig met laden …