voetbalzone

Jol niet bang voor crisis bij missende Ruiz: ‘Hij heeft alleen ritme nodig’

Peter Nusselder22 sep 2011, 09:32
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2011, 09:32
Advertentie

Bryan Ruiz is tot op heden weinig gelukkig bij Fulham. De van FC Twente overgenomen aanvaller werd tijdens zijn debuut tegen Blackburn Rovers al na 45 minuten gewisseld. Woensdag stond Ruiz in het Carling Cup-duel met Chelsea weer in de basis, maar miste hij de beslissende penalty.

/

Trainer Martin Jol is er echter niet bang voor dat de Costa Ricaan in een vormcrisis terechtkomt. “Hij is een speler die veel vertrouwen heeft”, vertelde de Nederlandse oefenmeester aan Sky Sports. “Het enige wat hij nodig heeft is ritme, hij moet zich de Engelse voetbalstijl nog eigen maken.” Jol liet Fulham met een veredeld tweede elftal spelen, maar hield Chelsea toch op een doelpuntloos gelijkspel.

The Cottagers verloren vervolgens weliswaar na strafschoppen, maar de coach was niettemin tevreden met de wedstrijd. “Een paar maanden geleden had ik niet kunnen denken dat mijn reserves zo zouden kunnen spelen tegen Chelsea. Zij hadden een paar andere jongens, maar wij hadden een heel nieuw team: een nieuwe defensie, een nieuw middenveld en dan nog voorin. Tijdens het duel leerden we, normaal doe je dat in de voorbereiding.”

Bekijk (vanaf 4.44) de penalty van Bryan Ruiz:


Bezig met laden …