voetbalzone

Jol onder indruk van ex-pupil: 'Luis is een van de beste afmakers ter wereld'

Matthijs van Laar22 dec 2012, 12:20
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2012, 12:20
Advertentie
/

Voor Martin Jol staat het treffen met Liverpool van zaterdagavond ook een beetje in het teken van een weerzien van een oude bekende. Als coach van Ajax had de tegenwoordig oefenmeester van Fulham Luis Suárez achttien maanden onder zijn hoede. Inmiddels is de Uruguayaan in Engeland uitgegroeid tot een van de meest gevreesde spitsen ter wereld. Jol erkent dat.

“Hij was altijd al een goede speler”, vertelt de Hagenaar op de clubsite van Liverpool. “In de achttien maanden dat wij bij Ajax samenwerkten, scoorde hij 53 goals. Hij is een van de beste afmakers wereldwijd. Hij heeft zich ontwikkeld tot een topvoetballer en liet dat al zien in Nederland en bij de nationale ploeg, maar nu ook in Engeland. Dat is toch de lastigste competitie om in te spelen.”

“Luis is altijd lekker zijn eigen gang gegaan en hij maakt doelpunten alsof het niks is. Hij scoort gewoon voor de lol. Mijn taak bij Ajax was ervoor te zorgen dat hij bleef scoren en dat deed hij. Uiteraard moet ik zeggen, want hij is exceptioneel”, aldus Jol. De ontmoeting tussen Liverpool en Fulham staat voor zaterdagavond 18:30 uur op het programma.

Bezig met laden …