voetbalzone

Jol realistisch: ‘Het was een gok om Ruiz vanaf het begin op te stellen’

Daniel Cabot Kerkdijk11 sep 2011, 21:30
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2011, 21:30
Advertentie

Fulham-trainer Martin Jol baalt van het gelijkspel van zijn team tegen Blackburn Rovers. The Cottagers bleven thuis op Creven Cottage steken op 1-1, ondanks het door de manager geconstateerde veldoverwicht. “Ik vind dat we creativiteit missen.” Nieuwkomer Bryan Ruiz werd na 45 minuten gewisseld en dat had een reden.

De aanvaller, voor twaalf miljoen euro gekocht van FC Twente, kon namelijk het tempo (nog) niet aan. “Je zou tegen hem kunnen zeggen: ‘welkom in de Premier League’. Het was een gok om hem vanaf het begin op te stellen”, gaf Jol toe aan Sky Sports. Volgens de oefenmeester was Ruiz een ‘beetje uit het veld geslagen’ door het hoge tempo. “Hij moet nog wennen aan het Engelse voetbal. Het was geen lastige beslissingen hem te wisselen.”

Verder sprak de ex-trainer van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur over een ‘gemiste kans.’ Hij vond dat zijn team recht had op drie punten. “Ik heb het gevoel dat we meer hadden moeten krijgen vandaag, ook al misten we wat creativiteit. In de tweede helft hebben we ze zwaar onder druk gezet, we hadden ook veel kansen. We waren gewoon niet efficiënt genoeg. Blackburn verdedigde ook goed”, sprak Jol.

Bezig met laden …