voetbalzone

Jol rekent op ‘Van Basten’: ‘Juventus mag zich later met veel geld melden’

Gijs Freriks25 okt 2013, 10:00
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2013, 10:00
Advertentie
/

Pajtim Kasami verruilde Palermo in 2011 voor Fulham en had aanvankelijk grote moeite om zich in de basis van de Engelse ploeg te spelen. Vorig seizoen liet hij zich nog verhuren aan Luzern uit zijn vaderland, maar nu doet manager Martin Jol met regelmaat een beroep op de linkspoot. Kasami maakte maandagavond nog een absoluut werelddoelpunt tegen Crystal Palace, dat te vergelijken viel met de treffer die Marco van Basten op het EK van 1988 maakte.

De 21-jarige middenvelder begon als Cottager in slechts 9 competitiewedstrijden in de basis, maar dit seizoen speelt hij erg sterk en na zijn goal tegen Palace werd hij zelfs in verband gebracht met Juventus. Jol is echter niet bang dat Kasami, die nog een contract voor anderhalf jaar heeft, op korte termijn vertrekt. “Hij is nog niet de beste speler in Engeland, maar met twee of drie jaar kan hij een grote speler worden. Misschien kan Juventus zich dan melden en veel geld voor hem betalen. Dat zou voor iedereen mooi zijn!”, aldus Jol.

De Hagenaar vergelijkt de ontwikkeling van Kasami met die van Andros Townsend van Tottenham Hotspur. “Voor Townsend ga je naar het stadion, hij is een beetje zoals Arjen Robben, maar nog niet zo goed. Hij creëert kansen en Kasami doet hetzelfde. Over vijf of zes maanden is er tijd om met hem over een contractverlenging te praten. Hij gaat nog belangrijker voor ons worden”, besluit Jol, die Kasami zaterdag tegen Southampton vermoedelijk weer in de basis zal opstellen.

Bezig met laden …