voetbalzone

Jol spaart sterkhouders wellicht tegen Bratislava

27 aug 2009, 11:15
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2009, 11:15
Advertentie
Ajax-trainer Martin Jol lijkt enkele vaste krachten aan de kant te houden voor de Europa League-return tegen Slovan Bratislava, donderdag in Slowakije. De oefenmeester van de Amsterdammers wil enkele vaste waarden rust gunnen en reservespelers in actie zien. Jol kan zich dat permitteren, gezien de 5-0 thuiszege van een week geleden.

Door de ruime zege tegen de Slowaken is Ajax zo goed als zeker van kwalificatie voor het hoofdtoernooi. Het ligt in de lijn der verwachting dat Jol andere spelers in zijn selectie wedstrijdritme op wil laten doen; ook gezien de uitwedstrijd op het kunstgras van Heracles Almelo, komend weekend. Jol zal echter niet al te veel wisselingen doorvoeren. ''We gaan niet een heel andere ploeg zien”, zegt hij in het Parool.

Jol wil ook rekening houden met eventuele transfers van Ajacieden voor het sluiten van de transfermarkt. Zo is verdediger Oleguer nog zoekende naar een nieuwe club en zouden Europese minuten een transfer bemoeilijken. ''Ik doe wat het beste voor Ajax is,'' antwoordde Jol op de vraag of hij sommige spelers wil ontzien tegen Slovan Bratislava.
Bezig met laden …