voetbalzone

Jol tegen de 'kroonprins': 'Maaskant is een zeer getalenteerde trainer'

Robert Smid20 okt 2011, 09:23
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2011, 09:23
Advertentie
/

Martin Jol kan met zijn Fulham een belangrijke stap zetten als het gaat om Europees overwinteren. De Engelse formatie heeft na twee wedstrijden vier punten gepakt en een winstpartij kan voor de nodige rust zorgen in de Europa League. Daarvoor moet donderdag wel afgerekend worden met Wisla Krakow, waar ook een Nederlander met zijn scepter over de selectie zwaait: Robert Maaskant.

In de aanloop naar de wedstrijd was Jol lovend over zijn collega in Poolse dienst. “Ik denk dat Wisla Krakow een perfecte club voor hem is om ervaring op te doen. Het is nog altijd een jonge trainer (42 jaar, red.). Hij is daarmee één van de jongste trainers die er in Europa rondlopen. Daarbij kan hij ook wel wat. Hij is vorig seizoen niet voor niets kampioen van Polen geworden met Wisla Krakow”, aldus Jol tegenover SkySports.

Volgens de trainer van Fulham heeft Wisla Krakow een uitstekende trainer binnen gehaald met Maaskant. “Het is een intelligente en zeer getalenteerde oefenmeester. Ze noemden hem in Nederland niet voor niets de kroonprins van het Nederlandse voetbal.” Maaskant zelf vindt het moeilijk om Fulham te analyseren. “De afgelopen weken veranderen ze telkens hun basiself. We weten dus niet hoe ze gaan spelen, maar we hebben zelf een sterk plan.” Wisla Krakow moet winnen om nog uitzicht te houden op de volgende ronde: de eerste twee duels werden verloren.

Bezig met laden …