voetbalzone

Jol: ‘Teveel geld voor iemand die niet eens aan spelen toekomt bij Ajax’

Erik van Dam06 aug 2013, 15:49
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2013, 15:49
Advertentie

Eyong Enoh heeft nog geen nieuwe club gevonden. De 26-jarige verdedigende middenvelder heeft er vijf jaar bij Ajax opzitten, maar is in de pikorde gezakt tot vierde of vijfde keus. Frank de Boer heeft Enoh niet in zijn plannen voor dit seizoen, net zoals voor Jody Lukoki gold. Die liet zich al verhuren aan SC Cambuur, maar Enoh is nog steeds niet onder de pannen.

/

Vorig seizoen kon Enoh ook niet op speeltijd rekenen: voor de winterstop deed hij drie keer mee en daarna stapte hij op huurbasis over naar Fulham. Trainer Martin Jol deed in totaal negen keer een beroep op de Kameroener, maar de huurdeal omzetten in een permanent verblijf in Londen kwam er niet van. Enoh is daarvoor simpelweg te duur, legt Jol dinsdag nog eens uit.

“Eyong deed het hier naar behoren, maar de optie tot koop bedroeg 3,5 miljoen euro”, aldus de Haagse trainer. “Dat is teveel geld voor iemand die niet eens aan spelen toekomt bij Ajax.” Jol heeft ook besloten geen werk te maken van Stanislav Manolev. Hij werd ook na de winterstop gehuurd en mag vertrekken bij PSV. Jol heeft Manolev echter niet nodig. De derde Nederlandse huurling van vorig seizoen, Urby Emanuelson, had zelf al besloten dat hij niet in Londen wilde blijven.

Bezig met laden …