voetbalzone

Jol twijfelt over Enoh: 'Heb met spelers gewerkt die sturing kunnen geven'

Matthijs van Laar04 jul 2013, 13:32
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2013, 13:32
Advertentie
/

Martin Jol heeft nog altijd geen besluit genomen over Eyong Enoh. In principe wil de coach de Kameroener graag in Londen houden, maar de vraagprijs van Ajax doet hem twijfelen. De Amsterdammers verlangen ruim twee miljoen euro voor de controleur.

Jol werkt met een beperkt transferbudget en vindt dat zijn elftal gebaat is bij meer creativiteit. Het inkopen daarvan kost echter geld. “Als je grote sterren op je middenveld wil hebben, moet je nu eenmaal veel betalen”, legt de Hagenaar uit in de Fulham & Hammersmith Chronicle. “Daarom moet je soms gok wagen en spelers aantrekken die het daarvoor niet zo goed hebben gedaan. Zoals Enoh.”

“Hij deed het niet goed bij Ajax en bovendien hadden ze daar Christian Poulsen voor zijn positie, een Deens international. Ik heb Enoh hierheen gehaald in de hoop dat hij zou opbloeien en hij heeft zich bewezen”, aldus Jol. “Maar op zijn plek heb ik altijd gewerkt met spelers die het spel sturing kunnen geven. Enoh is anders en dus moeten we een afweging maken. Daar kan ik nu nog niks over zeggen.”

Bezig met laden …