voetbalzone

Jol verdedigt 'tegenvallende' Ruiz: 'Hij is juist een van mijn betere spelers'

Bart Kruyt08 mei 2013, 13:26
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2013, 13:26
Advertentie

Bryan Ruiz is bezig aan zijn tweede seizoen bij Fulham en heeft een basisplaats bij the Cottagers. De voormalig aanvaller annex middenvelder van FC Twente heeft echter nog niet iedereen kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten en maakte dit seizoen ook pas vijf doelpunten in de Premier League. Martin Jol neemt het op voor zijn Costa Ricaanse spelmaker.

/

Jol benadrukt dat hij absoluut niet van plan is om Ruiz te vervangen: "Hij is juist een van mijn betere spelers", zegt de Nederlander. "Hij speelt altijd in dienst van het team en is steeds op zoek naar diepgaande mensen, zodat hij de beslissende pass kan versturen. Misschien hebben we nog een extra passer nodig. Ik zou hem ook graag een aanvallendere rol willen geven, maar dan missen we hem weer op het middenveld. Dat is dus mijn dilemma."

De 27-jarige Ruiz maakte in 2009 de overstap van AA Gent naar FC Twente en werd met die ploeg kampioen van Nederland. In zijn tweede seizoen in Enschede ging de titel net aan zijn neus voorbij, waarna Ruiz naar Fulham vertrok. In Engeland speelde de technicus tot dusver 54 competitieduels, waarvan 27 in het lopende seizoen, en daarin wist hij zeven keer te scoren.

Bezig met laden …