Jol verliest en maakt weer geen doelpunt, laat drama op Carrow Road

Daniel Cabot Kerkdijk21 aug 2011, 17:08
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2011, 17:08
/

Fulham heeft in het toernooi om de Europa League geen moeite om te scoren, maar in de Premier League hapert het team van Martin Jol. Na het doelpuntloze gelijkspel op de eerste speeldag tegen Aston Villa liepen de Londenaren zondag tegen een verlies tegen Wolverhampton Wanderers op. Geen enkele Cottager wist doelman Wayne Hennessey te verschalken. Norwich City leek wel op weg naar drie punten, maar op Carrow Road voltrok zich in de slotfase een klein drama.

Wolverhampton Wanderers - Fulham 2-0
De eerste helft op Molineux leek doelpuntloos te eindigen, maar Wolverhampton Wanderers sloeg in drie minuten tijd tweemaal toe. Na voorbereidend werk van Matt Jarvis vanaf de linkerkant kreeg Kevin Doyle de bal in zijn bezit. Uit een lastige hoek schoot de aanvaller de 1-0 achter Mark Schwarzer. Op slag van rust beantwoordde Roger Johnson een voorzet van Stephen Hunt met een kopbal op de paal. De bal kwam in de rebound in de voeten van Jarvis, die voor de 2-0 zorgde. Na rust bracht Jol onder meer Moussa Dembélé in, maar het mocht niet meer baten. Het is voor het eerst sinds 1979 dat the Wolves hun eerste twee duels op het hoogste niveau winnen.

Norwich City - Stoke City 1-1
De promovendus, die sinds 2005 geen thuisduel meer op Premier Leagu-niveau had afgewerkt, had bijna een uur zicht op een zege, maar in blessuretijd ging het mis voor the Canaries. In de 37e minuut zorgde Ritchie De Laet voor de 1-0. Na een vrije trap van Bradley Johnson dook de verdediger plots op in het strafschopgebied en knikte hij diagonaal raak achter Asmir Begovic: 1-0. De thuisploeg overleefde een discutabele strafschop van Jon Walters na een rode kaart voor Leon Barnett, maar in de 93e minuut kopte Kenwyne Jones de 1-1 op Carrow Road binnen.