voetbalzone

Jol volgt voorbeeld Ajax en haalt Dembélé op bij Paris Saint-Germain

Erik van Dam02 aug 2012, 12:43
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2012, 12:43
Advertentie
/

Ajax nam Ilan Boccara al over van Paris Saint-Germain en ook Fulham heeft nu een talent van de Fransen te pakken: Moussa Dembélé komt over vanuit de Franse hoofdstad. De zestienjarige spits kost the Cottagers een vergoedingssom van ongeveer 350.000 euro. Bij Fulham komt Dembélé zijn naamgenoot tegen, die al twee jaar uitkomt voor de club.

Dembélé senior, de 25-jarige ex-vleugelspeler van AZ, is in Londen tegenwoordig een belangrijke schakel. Naar verluidt zitten diverse topclubs achter hem aan, al noemde een woordvoerder van Fulham de vermeende belangstelling van Real Madrid 'bespottelijk'. Zeker is wel dat Dembélé het goed doet. Martin Jol en de zijnen hopen nu dat de zestienjarige variant zich minstens zo snel ontwikkelt.

Gezien zijn leeftijd is het niet onlogisch dat Dembélé zijn debuut voor Paris Saint-Germain nog niet maakte. De jeugdinternational van Frankrijk wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde in zijn leeftijdscategorie en wordt ook wel vergeleken met Thierry Henry. Zijn oude club PSG gaf deze zomer tientallen miljoenen euro's uit aan vers bloed.

Bezig met laden …