voetbalzone

Jol weet het nog goed: ‘Ik was heel erg onfortuinlijk met Van der Vaart’

Erik van Dam05 nov 2011, 12:22
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2011, 12:22
Advertentie

Martin Jol is nog altijd niet te spreken over de manier waarop Rafael van der Vaart bij Hamburger SV werd uitgezwaaid. De Haagse trainer kwam in het seizoen 2008/09 naar de Duitse club, maar zag sterspeler Van der Vaart al na twee weken vertrekken naar Real Madrid. “Ik was heel erg onfortuinlijk met hem, toen”, aldus Jol.

/

“Toen ik naar Hamburg ging, heb ik uiteindelijk maar een week of twee met hem gewerkt”, zo laat de Nederlandse trainer zaterdag weten in gesprek met Sky Sports. “Dus dat was enigszins raar. Die zaterdag gingen we namelijk naar Engeland om in het Emirates-toernooi tegen Real Madrid te spelen. Toen zei hij al dat hij waarschijnlijk de volgende dag voor de tegenstander zou gaan spelen.”

Uiteindelijk gebeurde dat ook en speelde Van der Vaart vanaf dat moment in het shirt van Real, tot de zomer van 2010. “Ik dacht op dat moment dat hij een grap maakte, maar een dag later maakte de clubleiding mij bekend dat hij verkocht was.” Aanstaande zondag ontmoeten de beide Nederlanders elkaar in de Londense derby tussen Fulham en Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …